El 30 de novembre es va publicar la llista definitiva dels 132 municipis beneficiaris

Segons el regidor del Partit Popular de Xàtiva, Eduardo Llopis, es tracta d’una subvenció de la Generalitat Valenciana destinada a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i la dinamització cultural, i l’adequació i renovació de béns i espais municipals de la Comunitat Valenciana. 

Segons apunten els populars, el mes de juliol passat es van publicar en el DOGV les bases reguladores per a la concessió i es van convocar les ajudes per a l’exercici 2022. El 28 d’octubre es va reunir la comissió avaluadora per a valorar les 206 sol·licituds de subvencions presentades per diferents municipis, entre els quals no figurava Xàtiva. El 30 de novembre es va publicar la llista definitiva dels 132 municipis beneficiaris. 

Entre aquests es troben poblacions com Gandia que ha obtingut la subvenció per a dur a terme la restauració del campanar de la seua col·legiata, Alcoi per a consolidarel seu museu arqueològic municipal, Peníscola per a adequar i renovar vials principals del barri antic, Cocentaina per a recuperar un tram de muralla i altres de la nostra comarca com Cerdà per a rehabilitar el seu palau del Marqués de Montortal, o Montesa per a escometre obres d’intervenció arquitectònica i arqueològica al seu castell. 

El Partit Popular es pregunta com és possible que Xàtiva amb el seu important i ric patrimoni, no sols historicoartístic, no s’haja acollit a aquesta ajuda. Recorden que en el Ple municipal del passat mes de maig es va aprovar una moció presentada pel Partit Popular per a escometre la reparació dels danys que en forma de goteres va patir la Seu sense que hui dia es conega cap actuació. Eduardo Llopis afig a la llista d’assumptes pendents la deterioració de  les muralles del castell, la façana de l’església del convent de santa Clara, el ferm dels carrers del centre històric o l’abandó de la plaça de bous, l’hotel Murta i l’antiga estació de FFCC. 

En definitiva, segons l’edil popular, “Xàtiva no pot permetre’s continuar perdent oportunitats que milloren les seues perspectives de creixement i desenvolupament integral per la ineficàcia i la ineptitud d’un govern col·lapsat com el que presideix Roger Cerdà”.