María José Pla afirma que les ordenances municipals mostren l’afany recaptatori de l’equip de govern PSOE-CS

El PP de Xàtiva, tal i com ja va fer al mes de juliol, ha censurat que el govern presidit per l’Alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, pretenga pujar la taxa de la recollida de residus un 90% des de l’any 2015. Els populars asseguren mitjaçant nota de premsa que l’any passat 2019 el PSPV i CS van perpetrar una pujada dels impostos i taxes als ciutadans, de tal manera que en el present exercici la taxa de les escombraries es situa en els 36 euros, 5 euros més car que en l’exercici 2019. Per a l’any vinent 2021 l’equip de govern, segueix amb la seva política de pujada d’impostos i ha previst pujar un 10% la taxa de les escombraries. De tal manera que els ciutadans pagarem 40,75€.

La portaveu popular Maria José Pla ha denunciat que “l’any 2015 a Xàtiva es pagava 22 euros de taxa per recollida de les escombraries, i l’any vinent 2021 es pagarà 40,75 euros, un 90% més. I tot això sense que hagen millores en els serveis que es presten per part del Consistori.

A més asseguren que en la pedania de Bixquert i altres disseminats, que anteriorment es pagava la tarifa reduïda de 22 euros per la recollida de residus, l’han pujat a 32,12 €, amb l’excusa de la recollida de la poda, la qual cosa suposa una pujada del 45%. 

Des del grup municipal popular declaren que esta és una autentica barbaritat i segons denuncia la portaveu popular, M. José Pla,“per part de l’equip de govern s’ha optat per l’opció més fàcil, pujar el rebut i que paguen els ciutadans.

A més també denúncia que “l’equip de govern no ha tingut en compte la propostes d’equiparació de les famílies monoparentals a les nombroses i la de pujar la bonificació a les famílies nombroses, propostes assenyades i de gran importància social, que pretenen ajudar a les persones que més ho necessiten, però l’equip de govern ha estat insensible a les nostres peticions”.

Finalment la portaveu Popular ha ressaltat que no poden votar a favor d’unes ordenances que castiguen la gent i que només persegueixen un afany recaptatori. Des del grup municipal popular pensen que era el moment, amb l’actual context de pademia d’ajudar a les persones que amb uns romanents de tesoreria de més de 3 milions d’euros s’havien de baixar els impostos.