Sanchis reclama que “Des del Partit Popular volem liderar la volta dels jutjats de Xàtiva i és necessari que totes les forces polítiques anem unides”

El portaveu del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha anunciat que el Partit Popular “vol liderar la volta dels jutjats de violència de gènere a Xàtiva i per a això és necessari que totes les forces polítiques estem unides”. “Volem anar units, però no entenem que el PSOE diga una cosa a Xàtiva i una altra diferent en les Corts, per això li demanem a l’alcalde que aclarisca si vol que vinguen els jutjats de violència de gènere o no”. Escoltem el regidor popular Marcos Sanchis:

Els populars recorden que el dimecres passat, el PSPV-PSOE en les Corts Valencianes va portar una proposta en la qual sol·licitaven mantindre el pla d’agrupació de partits judicials per a l’especialització dels jutjats de violència sobre la dona elaborat per la consellera de justícia de l’anterior govern de la Generalitat. Això suposaria que no torne a Xàtiva el jutjat de violència de gènere. Per això, Marcos Sanchis ha declarat que “els diputats populars en les Corts Valencianes i en el Congrés dels Diputats sempre han defensat el mateix, i és que es derogue el decret del govern d’Espanya pel qual s’eliminen les competències de violència de gènere a Xàtiva i que, mentre no es cree el jutjat especialitzat, les competències es mantinguen a Xàtiva. Sanchis ha afegit que, “un any després de l’eliminació dels jutjats de violència de gènere a Xàtiva, les coses estan molt pitjor per a les víctimes, els lletrats i per a la policia nacional que han d’anar a Alzira amb els problemes que això comporta”.