Des de l’Ajuntament expliquen que tant el castell com oficina de turisme han tancat els dilluns per descans del personal des de fa dècades

El PP de Xàtiva ha denunciat que el govern de Roger Cerdà va tindre les instal·lacions i monuments tancats el Dia Internacional del Turisme. Segons indiquen els populars, l’oficina de turisme estava tancada al públic, i el mateix passa amb els principals reclams turístics de la ciutat: el Castell i la Seu. Així mateix, l’església de Sant Feliu romandrà tancada fins al 8 d’octubre per vacances.

Des del Partit Popular, Marcos Sanchis ha declarat “és increïble que se celebre el dia internacional del turisme i les persones que han vingut a Xàtiva s’han trobat amb què el castell, la Seu, o l’oficina de turisme estaven tancades.” 

Davant aquestes acusacions, des de l’ajuntament han volgut aclarar, d’una banda, que el titular de la Seu és la parròquia i per tant a ella competeix la regulació d’horaris, en cap cas a l’ajuntament que sempre ha estat disposat a facilitar l’obertura del monument. I d’altra, que la programació amb motiu del Dia del Turisme sempre es va anunciar que s’iniciava el dia 2 d’octubre i que tant castell com oficina de turisme han tancat els dilluns per descans del personal des de fa dècades, fins i tot amb governs del PP, i a partir d’ara s’amplia l’horari d’obertura de l’oficina de turisme els dissabtes de 10 a 18h i els dilluns de 10 a 14h.  A més, els museus de la ciutat sí que van estar oberts tota la jornada del dilluns.