Marcos Sanchis: “És un engany que no s’haja pres cap mesura respecte a l’incompliment de l’horari en el concert de la Nit Jove de Fira”

El PP de Xàtiva ha denunciat el que consideren una burla i un engany al sector de l’hostaleria de la ciutat de Xàtiva pels fets ocorreguts en la Nit Jove la passada Fira d’Agost. Els populars recorden que els concerts que es van desenvolupar en la nit del 18 d’agost en el Camp Murta van acabar més enllà de les 00:30 h, que era l’horari límit permés per la normativa autonòmica anti-COVID-19.

Aquests fets van ser posats de manifest per part de l’hostaleria de Xàtiva, ja que bars i restaurants estaven també obligats a tancar els seus locals a les 00:30 h, i se sentien perjudicats per aqueixa doble vara de mesurar que mostrava l’ajuntament.

En els dies posteriors a aqueix acte, l’alcalde va explicar que anava a prendre mesures contra l’empresa productora dels concerts per saltar-se l’horari de finalització, i que a més la sancionaria per tractar-se d’un incompliment contractual.

Segons expliquen des del PP, per part de l’ajuntament es va iniciar un expedient de l’àrea de medi ambient per excedir l’horari màxim permés el mes d’agost. Aquest expedient conté únicament 2 informes, un de la policia local, signat pels agents que van actuar aqueix dia en el concert i un altre del departament de Fira, subscrit per part del coordinador de Fira i de l’adjunt de l’àrea de cultura. Tots dos informes estan datats el mes d’agost. Amb posterioritat, el passat 3 de novembre, l’alcalde va remetre a la Generalitat Valenciana els informes abans esmentats als efectes oportuns, segons resa l’escrit remés.

Referent a aquest fet, el portaveu popular Marcos Sanchis ha declarat: “em sembla una burla i un engany cap al sector de l’hostaleria i en general cap als veïns, que l’alcalde en el primer moment en què van succeir aquests gravíssims fets, es mostrara especialment dur i contundent, declarant que anaven a sancionar a l’empresa promotora, i veiem com després de quasi tres mesos encara no havien enviat l’expedient a la Generalitat per a iniciar els tràmits i al mateix temps tampoc s’haja obert expedient respecte a l’incompliment contractual per part de l’empresa promotora”.