Marcos Sanchis: “Roger Cerdà primer animava que no es pagara el COR i ara marxa deixant-nos una taxa de més 87 euros”

El PP de Xàtiva ha censurat la pujada de la taxa del COR en més d’un 40% des del 2015. Segons apunten, la taxa del COR era de 66,74 euros l’any 2016 i en el present any 2021 ha aplegat a la quantitat de 87,44 euros i les previsions són que l’any 2022 fins i tot siga major atés que el preu de la tona de fem que va a abocador ha augmentat igual que s’ha aprovat un impost per part del govern de Ximo Puig al fem que acaba en l’abocador.

Xàtiva, amb les dades de 2021, proporcionats pel mateix consorci, és dels municipis que tenen una taxa més alta de tot el consorci de residus, situant-se en la posició número 81 del rànquing (està constituït per 93 municipis), només superada per 10 municipis. Segons afegeixen des de l’any 2016, Xàtiva ocupava el lloc número 11 del rànquing, i ara és un dels municipis més cars del consorci.
Segons Marcos Sanchis: “la gestió del Roger Cerdà al capdavant del consorci es pot qualificar de catastròfica per a Xàtiva, pèssima per a les butxaques de la gent”.

A més a més, els populars asseguren que les dades de l’any 2020 sobre recollida de residus urbans a la ciutat són desastroses. Ja que, segons exposen, Xàtiva és dels municipis que més fem porta a abocador, amb el gran cost econòmic que això suposa, i està a la cua pel que respecta al reciclatge, per davall de la mitjana dels municipis de la comarca.