Marcos Sanchis anuncia que “el PP continuarà defensant en totes les instàncies la volta de les competències de violència de gènere al jutjat de Xàtiva”

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha destacat que el PP ha aconseguit que les Corts Valencianes aproven una proposició no de llei exigint a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya que es mantinguen les competències en matèria de violència de gènere en el jutjat de Xàtiva. 

Segons ha indicat, “Aquesta proposta que des del PP hem portat a les Corts Valencianes, reflex del que reclamen els ciutadans de Xàtiva i els professionals i els Col·legis d’Advocats, ha comptat amb el suport d’altres forces polítiques però amb un notable vot en contra: el del PSOE de l’alcalde Roger Cerdà”. 

Marcos Sanchis s’ha felicitat que “altres partits, fins i tot del Botànic, ens han donat la raó i han donat suport a la nostra proposta en la passada Comissió de Justícia de les Corts Valencianes on es va debatre i es va acordar derogar la part del Reial decret que elimina les competències del jutjat de Xàtiva -així com d’altres huit municipis- i exigir una Justícia més pròxima i amb més recursos, enfront de la retallada encoberta que ha fet la Conselleria de Justícia i el Govern de Pedro Sánchez”. 

Per al regidor popular, “és vergonyós que els socialistes no siguen els que exigisquen al Govern i a la Generalitat la modificació o derogació del Reial decret. A més intenten boicotejar-ho amb els seus vots en les instàncies on el PP ha portat la proposta, com la Diputació i les Corts”. Escoltem a Marcos Sanchis: 

Marcos Sanchis també ha preguntat a l’alcalde si continuarà consentint que el PSOE perjudique els interessos de Xàtiva i ha afegit que “si no sap representar a Xàtiva, ha d’anar-se’n, perquè no mereix ser alcalde ni ser candidat a Xàtiva si no sap defensar als seus veïns”. A més li ha demanat que lleve la pancarta sobre els jutjats del balcó de l’Ajuntament, ja que “ha renunciat a plantar batalla i recórrer el decret que elimina el jutjat de violència de gènere”. 

Per a concloure, Marcos Sanchis anuncia que “el PP continuarà defensant en totes les instàncies la volta de les competències de violència de gènere al jutjat de Xàtiva.