Èxit de convocatòria en la 4ª edició d’Orientació Nocturna a Xàtiva organitzada pel CAX Orienació 

La vesprada-nit del divendres 15 de juliol, el CAX Orientació aconseguia reunir al voltant de 125 persones per a conéixer i practicar l’esport d’orientació en les instal·lacions del Poliesportiu Les Pereres de Xàtiva. A partir de les 19:30 h. començaven a arribar els primers participants amb ganes de veure quines activitats s’havien preparat. A partir de les 20:15 h començaven amb una prova de Relleus Vampírics, amb una eixida en massa on els corredors previament sels repartia un mapa A o B, i tenien que completar unes balises i després tornar al punt d’eixida on eren emparellats amb el següent corredor que arribava del grup oposat al seu i formaven grup i s’intercanviaven mapa i controls i tenien que completar la cursa. Abans de sopar, alguns encara s’atreviren a realitzar una prova lineal pel poliesportiu. A partir de les 21:30 h. els participants es dirigiren cap a les grades de la pista d’atletisme per celebrar el sopar popular. 

A partir de les 22:30 h., ja de nit i carregats amb el frontal, començava la cursa nocturna de Vampirs, una prova score on els corredors havien de passar per les balises elegint lliurement el pas dels controls seguint l’estratègia que els facilitarà l’arribada a meta en el temps estipulat, amb la dificultat que no els pillaren els diversos vampirs que corrien pel circuit i que podien pillar als corredors intercanviant els papers. La vetlada finalitzava al voltant de les 00:15 h. quan la lluna plena sobrepassava el Castell de Xàtiva.

Al final de la jornada, els participants de la 4a Edició d’Orientació Nocturna a Xàtiva es tornaven a casa satisfets de la seua participació i, sobretot, en ganes de més orientació. Cal destacar la participació de les orientadores Idoia López (CEAM-O, Ibi) i Celia García (COLIVENC, Onil) que en juny es proclamaren, campiones d’Espanya Junior de la modalitat Rogaine.

Ara el CAX Orientació ja està està pensant en nou reptes per difondre l’esport de l’orientació a Xàtiva i en preparar la segona volta de la temporada de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) que es reprén en setembre en les proves que es realitzaran a Albarrasí (Terol).