El Campionat d’Espanya es va disputar amb màxima expectació del públic assistent

El cap de setmana el Poliesportiu Municipal “Les Pereres” va acollir el Campionat d’Espanya de Ciclocròs que va començar el divendres de la millor forma possible, amb la carrera de relleus de les Seleccions Autonòmiques que ens van brindar emoció des de l’inici.

Fins a 5 combinats van estar en la pugna per la victòria. Finalment, va ser el combinat Galleg qui es va emportar la victòria en imposar-se en un bonic duel amb l’equip Asturià en l’última volta, que va aconseguir el segon lloc i va tancar el pòdium el País Basc.

La jornada de dissabte es va centrar la seua atenció en la categoria Cadet. La carrera cadet femenina va tindre una clara dominadora, Maria Filgueiras es va imposar de principi a fi, aconseguint finalment la victòria.

Aroa Otero i Leyre Almena van mantindre una bonica disputa fins el final per la plata, en la que Otero es va imposar a Almena en els instants finals. El Top 5 el completaren Lorena Patiño i Neus Capella.

En la proba masculina va quedar molt clar quins serien els cicliestes que lluitarien per la victòria. David Ivars no va donar opció als seues competidors i es va emportar la primera posició. Cubí va fer una extraordinaria ultima volta per penjar-se la plata i Hodei Muñoz es va fer amb el bronze.

La jornada de dissabte la van completar les competicions Master. En categoria masculina, la competició va oferir com a nous campions d’Espanya a Abelardo Martínez i Juan Carlos López en Màster 60A i 60B respectivament. En Màster 50A el vencedor va ser l’ex professional José Luis Rebollo, mentre que en Màster 50B Xabier Mendiaraz es va fer amb la glòria.

En Màster 40, els grans favorits no es van veure afectats i Isaac Suárez, que va manar de principi a fi, es va endur el triomf en Màster 40A i Jordi Reñé va fer el propi en Màster 40B.

La carrera per a Màster 30, va estar marcada per un bonic duel per la primera posició entre Josep Chavarría i José Luis Blanco que finalment va ser per al català que es va adjudicar el títol de campió d’Espanya Màster 30B. L’or en Màster 30A va ser per al valencià Daniel Díaz.

Les dones Màster van competir durant la vesprada al costat de les dones cadets i entre totes elles Marina González es va mostrar com la més forta per a adjudicar-se el títol en la seua categoria, Màster 40A. Ruth Moll es va fer amb el mallot de campiona d’Espanya en Màster 40B; mentre que en Màster 30 la primera posició va ser per a María Calleja i en Màster 50 per a Roser Vidal.

En la competició per l’or en categoria júnior, també va tindre una clara dominadora de principi a fi: Marta Beti. En segona posició la va concloure la gallega Laura Mira, mentre que el bronze va ser per a la basca María Modenés

A la categoria Junior masculina Ricardo Buba, es va proclamar campió seguit de Pablo Calvo que es va fer amb la segona posició; mentre que el bronze va ser per Carlos Gámez.

La prova sub-23 masculina va ser la més renyida fins al final. Javier Zaera es va endur l’or seguit al pòdium per Gonzalo Inguanzo i Miguel Rodriguez que va ocupar la segona i tercera plaça respectivament.