La Generalitat ha aprovat la resolució per cedir el Centre Sant Ramon Bonhivern al consistori i destinar les instal·lacions a ús sociocultural

L’Ajuntament de Xàtiva va tractar en el plenari municipal del mes de juliol l’acceptació de la cessió de l’immoble on s’ubica la Casa de la Joventut, denominat «Centre Social Sant Ramon de Bonhivern», ubicat al carrer Montcada de Xàtiva i aprovada per Resolució de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Aquesta resolució va ser signada a principis d’aquest mes de juliol pel propi conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb ella es dona llum verda a la cessió a favor de l’Ajuntament de Xàtiva, condicionada al fet que es destine el terreny i les instal·lacions a usos socioculturals amb atenció especial a la joventut. 

Les gestions van començar en abril de 2018, quan l’Ajuntament de Xàtiva va sol·licitar la mutació demanial externa de l’immoble, i en febrer de 2019 es va proposar la cessió de la propietat per part de la Conselleria d’Educació, la qual es va acordar en març d’eixe mateix any.

La regidora de Joventut Lena Baraza, va destacar que «aquest fet de tindre en propietat aquest immoble obri la possibilitat a que en un futur es puguen realitzar les corresponents adequacions per part municipal».

El Centre Cultural Sant Ramon Bonhivern, que es destina a Casa de la Joventut, és un antic palau amb solar adaptat per a centre cultural, amb planta baixa, planta noble i andana. En aquest immoble van aparèixer restes d’una casa senyorial similar a les de la resta del carrer Montcada, i està catalogat i protegit amb protecció general.