Amb aquesta amortització es posa fi a dos préstecs bancaris signats amb el Santander i amb Caixa Ontinyent

L’últim plenari municipal de l’any 2023, celebrat ahir a Xàtiva, va servir per a aprovar una nova amortització anticipada del deute financer, la qual va tirar endavant amb els vots favorables del PSPV-PSOE i de Xàtiva Unida i les abstencions del Partit Popular i de VOX. 

Amb aquesta amortització anticipada es posa fi a dos préstecs bancaris per un total de 460.000 euros. Escoltem el regidor d’Hisenda i portaveu socialista Ignacio Reig: 

Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca va indicar que «portem aquesta amortització que ens permet reduir l’endeutament i també adquirir nous compromisos de crèdit de cara a finançar les inversions de l’any vinent i a reduir la quantitat econòmica que paguem als pressupostos quant a interessos de préstec». 

El portaveu popular Marcos Sanchis va exposar a la seua intervenció que «mantenim l’abstenció a aquest respecte». Finalment, el regidor de VOX Francisco Suárez va assegurar que «no ens va agradar que els pressupostos es presentaren amb dèficit, però amb allò que ara estem tractant, agraïm aquesta amortització anticipada». 

Al plenari municipal del mes de desembre també es van tractar altres temes com ara la proposta d’aprovació del Pla Anual Normatiu de l’Ajuntament de Xàtiva per a l’any 2024 i la designació del president i membres de la Junta rectora del Consell Esportiu Municipal, els quals van tirar endavant per unanimitat.