La moció presentada per Xàtiva Unida ha comptat amb el vot favorable del PSPV-PSOE i C’s i l’abstenció del PP

 El plenari municipal de Xàtiva ha mostrat el seu rebuig a la instal·lació de grans plantes fotovoltaiques a la comarca de la Costera en aquelles zones protegides pel seu valor forestal, paisatgístic, ecològic o arqueològic; al temps que ha mostrat el seu recolzament a les poblacions de Montesa, la Font de la Figuera, Vallada, Moixent i Fontanars front a la proposta d’instal·lació d’aquestes plantes als seus termes municipals.

La moció, presentada pel grup Xàtiva Unida i aprovada amb una esmena del grup Ciutadans al seu contingut original, ha comptat amb el recolzament d’aquestes dos formacions i del PSPV-PSOE, mentre que el Partit Popular s’ha abstingut.

D’altra banda, també s’han aprovat inicialment per unanimitat diversos punts com ara la modificació de la taxa per ocupació de la via pública dels llocs de venda en el mercat no sedentari i de la corresponent ordenança fiscal reguladora o els estatuts que regiran el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes.

Pel que fa a la taxa d’ocupació de via pública del mercat ambulant, el regidor del PSPV-PSOE Ricardo Martínez ha manifestat que «les mesures de la Covid ens van obligar a reduir espais i ampliar distanciament, reduint l’afluència de gent i, per tant, les ventes. Aquesta decisió permetrà alleugerir la situació econòmica dels mercaders».

Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda ha exposat que «des del minut zero estem d’acord amb la reactivació econòmica de tots els sectors, i votarem a favor, però ens preguntem quan es tornarà al lloc habitual», qüestió a la que l’alcalde Roger Cerdà ha respost que «tornarem tan prompte quan la normativa ens ho permeta. Ja s’està treballant per part del departament i s’ha obert un procés de diàleg per a reorganitzar l’espai del Mercat tan prompte com siga possible».

La portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha indicat que «des d’aquest grup hem aportat totes les mesures que milloren la situació econòmica i este punt respon a l’Associació de Mercaders i ens sembla de justícia degut a la situació actual», mentre que el portaveu de Ciutadans Juan Giner ha expressat que «recolzem aquesta proposta perquè és un pas més d’ajuda de cara als nostres veïns i als xicotets comerciants».