La inversió total en aquest edifici patrimonial superarà els 550.000 euros

El plenari municipal celebrat passat dissabte va aprovar per unanimitat la mutació demanial de part de les dependències de l’antic Hospital de Xàtiva per a dotar a la Mancomunitat La Costera-Canal d’una millora en l’accessibilitat.

La demanda, efectuada des de la Mancomunitat, suposarà una ampliació de les superfícies necessàries a l’ala nord de l’edifici per tal d’ubicar un ascensor que suposarà una plena accessibilitat a l’edifici patrimonial.

Altre dels punts recolzats de forma unànime va ser l’adhesió al conveni regulador de la implantació d’un sistema de recollida d’oli de cuina amb el Consorci de Residus V5 – COR, per al qual s’instal·laran al llarg del proper any una sèrie de contenidors en la via pública de Xàtiva.

També es va tractar l’Aprovació del nou Pla Local de Cremes de l’Ajuntament de Xàtiva, amb la inclusió d’una disposició en la que s’especifica que es respectarà el calendari de cremes estipulat a la zona de Bixquert, i que va estar aprovat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i l’abstenció de Xàtiva Unida.

La regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra (PSPV-PSOE) va explicar que «aquest nou Pla Local de Cremes s’aprova per a substituir el que hi havia de 1995, i que ha quedat totalment desfasat. Aquest Pla inclou algunes zones catalogades com a sòl urbà, com és el cas de Bixquert, el que podia provocar confusió a la ciutadania perquè el pla s’ha de realitzar en terrenys agrícoles. Aquesta esmena ha estat consensuada per tal de poder donar una solució transitòria als veïns dels disseminats».

El regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda manifestava al respecte que li haguera agradat que juntament a aquest pla s’haja presentat un Reglament regulador de gestió de residus, de poda i de jardineria. El regidor popular Marcos Sanchis ha acusat al govern d’una «nefasta gestió en Medi Ambient» i la regidora de Ciutadans Maria Beltrán  ha defensat el seu vot a favor «confiant que es busque una solució el més prompte possible al tema de la poda als disseminats».