Roger Cerdà posa en valor que Xàtiva siga el primer municipi de més de 20.000 habitants en aprovar-lo

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar inicialment passat dissabte el Pla local de Gestió de Residus Urbans de Xàtiva, convertint-se així en la primera localitat de més de 20.000 habitants en donar llum verda a aquest projecte que busca complir els objectius del nou Pla Integral de Residus (PIR) de la Comunitat Valenciana. L’aprovació ha eixit avant amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i el vot en contra de Xàtiva Unida.

També es va aprovar, l’adquisició de drets de reg de la Comunitat de Regants de la Sèquia la Vila de Xàtiva. El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, va recordar que el consum d’aigua a Xàtiva sempre ha estat per damunt de la mitja per la ineficiència de la xarxa i la manca d’inversions, i que amb la compra d’aquests drets de reg es podrà estalviar el 4% del consum anual, que equivaldria al consum d’aigua de tota la ciutat durant 14 dies amb una factura de 183.864 euros.

D’altra banda, en el plenari municipal d’aquest mes de juny, es van aprovar per unanimitat altres punts com ara la Dissolució del Consorci per a l’Execució de les Previsions del Pla Tècnic de Televisió Digital Ontinyent-Xàtiva, la modificació puntual del Reglament Orgànic Municipal (ROM), l’aprovació de la proposta de la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques Xàtiva-La Costera per a donar a conèixer i portar a debat l’informe elaborat per aquesta associació, i l’adhesió a la Central de Contractació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. 

També s’han aprovat per part de tots els grups dos mocions presentades per Xàtiva Unida: la implantació d’un punt d’estacionament i parada d’autocaravanes i la proposta del professor Vicent Alberto Gabarda Cebellán per a la propera edició dels premis 9 d’Octubre de la Generalitat Valenciana.