També s’ha aprovat la sol·licitud d’integració del Conservatori de Música Lluís Milan a la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de Xàtiva va aprovar per unanimitat en el plenari municipal corresponent a aquest mes d’abril, celebrat el dissabte passat, la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana, amb el canvi d’ús de part de dues parcel·les de dotacionals Educatiu-Cultural a Esportiu-recreativa i Assistencial, respectivament, per a la construcció del futur centre de dia comarcal, al carrer Forn de Vidre, i del desdoblament del pavelló esportiu Francisco Ballester.

El portaveu socialista Ignacio Reig va explicar així el canvi de qualificació d’aquestes dues parcel·les:

D’altra banda, també es va aprovar amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i l’abstenció del Partit Popular, la sol·licitud d’integració del Conservatori Professional de Música “Lluís Milán” en la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, la regidora socialista Reme Sinisterra va indicar que és un moment propici perquè l’Ajuntament puga sol·licitar la integració del Conservatori de Música Lluís Milan de Xàtiva en la xarxa de conservatoris de la Generalitat Valenciana, a ser possible, per al curs acadèmic 23/24, dins del projecte de la Generalitat d’incorporar un conservatori per província”.

Per la seua part la regidora no adscrita Maria Beltrán va indicar que “aquesta integració beneficiarà molt a la ciutat” i la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós va exposar que “voten a favor perquè és un servei públic, amb finançament públic, que fins ara estava assumint l’Ajuntament. És una ordenació lògica que tard o prompte havia d’arribar”. La portaveu popular Maria José Pla va defensar l’abstenció explicant que “és una necessitat integrar-lo, però no entenem la falta de transparència en el procés que comença. No van aclarir els nostres dubtes respecte als professors i el procés de regulació, i donada la incertesa ens abstenim”.

El plenari municipal també va aprovar per unanimitat la moció de suport al 17 de maig, dia mundial contra la lesbofòbia, homofòbia i transfòbia, així com l’encàrrec a la societat pública municipal PROEXA de la gestió administrativa del mercat de proveïments i dels aparcaments de plaça de la Bassa i Glorieta José Espejo i el nomenament de membres del Consell Escolar Municipal.

Al plenari municipal també es van tractar dues mocions, presentades pel Partit Popular, una per tal de sol·licitar la no implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana, la qual es va aprovar; i altra referent a ajudes de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València als clubs esportius de Xàtiva que no van eixir endavant.