També s’ha aprovat per unanimitat la moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar per unanimitat l’acceptació de la proposta de resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials en l’Ajuntament de Xàtiva per a la construcció del centre de dia per a persones amb diversitat funcional dins del marc del Pla Convivint.

Per a l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, «aquest és un gran dia i un moment que estàvem esperant. 

Per la seua part, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo (PSPV-PSOE) va agraïr a tots els partits polítics.

Un altre punt aprovat per part de tots els partits polítics va ser el de la moció amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBIQ+, que se celebra demà 28 de juny de 2022. L’alcalde, Roger Cerdà, va agraïr el suport de tots els grups polítics i va manifestar que «Hem de continuar donant exemple com a plenari de l’Ajuntament, i en les mocions que parlen de valors és positiu que comptem amb una unanimitat, perquè el missatge que enviem és molt potent». 

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza va exposar que «és el sèptim any en què organitzem aquest dia, de la mà del Consell de la Joventut, i a poc a poc es van sumant més col·lectius a aquesta reivindicació que cada vegada és més important i més visible amb pancartes, cartells, il·luminació o actes culturals i exposicions».

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí va defendre que «les institucions hem d’actuar, i estem en el bon camí. Cal vertebrar les accions i fer un seguiment de la realitat, colze a colze amb les organitzacions perquè aquest és un col·lectiu molt vulnerable davant la societat masclista que encara patim», mentre que la regidora del Partit Popular Pilar García va indicar que «hem de reconéixer el treball de les associacions civils que vetllen pels drets de les persones LGTBIQ+, per això el nostre reconeixement a l’associació local Arc de Sant Martí. Estem en el camí correcte, en el del respecte cap a les persones, i el nostre grup es posiciona en contra de qualsevol acció violenta».

El portaveu de Ciudadanos Juan Giner va mostrar «tot el respecte cap a aquesta moció, perquè les reivindicacions estan en l’agenda pública i són necessàries», i la regidora no adscrita Maria Beltrán va indicar que «és cert que s’ha avançat molt quant a drets, però el suport de l’administració pública és indispensable per a poder arribar a aconseguir el màxim respecte a totes les identitats sexuals. Cal que sumem sempre i avancem tots junts cap a la igualtat real».