El nou cronograma busca el compliment de les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026

El plenari municipal va aprovar la passada setmana per unanimitat la previsió i planificació de l’actuació delegada per tal d’executar la construcció del Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional a Xàtiva, emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Pla Convivint. 

Aquest punt s’aprova donada la necessitat de garantir el compliment de les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026. En desembre del passat any la Direcció d’Infraestructures va requerir l’enviament d’un model de cronograma on queden especificades les dates de les actuacions o la seua previsió a l’efecte de garantir els objectius, el qual va ser enviat el passat mes de gener, però on calia fer algunes esmenes segons la mateixa Direcció General. Entre aquestes esmenes es trobava la modificació de la data de publicació de la licitació de la redacció del projecte bàsic i la previsió del termini des de la formalització del contracte fins a l’entrega del projecte. 

Segons ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, «La delegació de competències ens comporta una gran responsabilitat per garantir el compliment de totes les actuacions delegades abans del segon trimestre de 2026, i a més comporta la necessitat de treballar de forma coordinada entre diferents departaments de l’Ajuntament i entre distintes administracions». La regidora ha reconegut que «aquest és el projecte més prioritari actualment per a la nostra ciutat». 

El plenari va aprovar la nova previsió i planificació del cronograma per a l’actuació delegada. Segons ha explicat la portaveu de Xàtiva Unida, Amor Amorós, «Sabem de primera mà que aquest Centre de Dia és una necessitat i una reivindicació històrica de l’associació Aspromivise. Esperem que cadascuna de les Administracions implicades -Ajuntament, Conselleria i Ministeri- vagen complint els seus compromisos i facilitant la tasca perquè el recurs comarcal siga una realitat, tal com està previst, el pròxim 2026». 

Cal recordar que en juny de 2022 l’Ajuntament de Xàtiva va acceptar en plenari la proposta de resolució de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la delegació de competències per a la construcció d’un Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional, i es va autoritzar a disposar de crèdit per un import de 2,4 milions d’euros. Actualment, el procés es troba en fase de licitació de la redacció del projecte, a la qual s’han presentat cinc estudis d’arquitectura.