L’objectiu de la modificació és afavorir l’implantament de les empreses i la creació de llocs de treball

El plenari va aprovar per unanimitat ahir dijous, una modificació dels articles 55 i 58 del Pla General d’Ordenació Urbana, ampliant els usos compatibles del règim general i les condicions especials per a les parcel·les de grans dimensions. 

El portaveu del grup socialista, Ignacio Reig, va explicar així les modificacions aprovades: 

La regidora de Xàtiva Unida, Susana Gomar va explicar així el vot favorable de la seua formació: 

L’oposició no va fer cap declaració al respecte. També es va aprovar per unanimitat la proposta de nomenament del nou pavelló d’esports de la ciutat de Xàtiva com a «Pilar Larriba Sala», qui és una de les esportistes més destacades de la història de la ciutat. Larriba va ser internacional un bon nombre d’ocasions i va arribar a ostentar la capitania de la selecció espanyola. 

Un altre punt aprovat al plenari, també per unanimitat, ha estat la proposta d’increment de les retribucions del personal empleat públic de l’Ajuntament de Xàtiva d’acord amb el que estableix als pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2023. 

Per la seua banda, l’equip de govern, format pel grup socialista i el grup de Xàtiva Unida, van presentar dues mocions. La primera que té per objectiu garantir el manteniment dels recursos econòmics destinats al fons de cooperació municipal, va estar aprovada amb els vots de Xàtiva Unida, PSPV- PSOE i Partit Popular i l’abstenció de VOX. La segona moció, que va obtenir el mateix resultat a la votació, es va presentar amb motiu de l’escalada del conflicte militar en Palestina i exigeix l’alto el foc immediat, la condemna dels atacs de Hamàs i la guerra desfermada per l’estat d’Israel, així com la solidaritat amb el poble Palestí que pateix les conseqüències d’una guerra d’ocupació des de fa 75 anys. 

El Partit Popular va presentar dues mocions, la primera sobre l’impuls d’un grup de treball d’aportació i col·laboració de propostes al pressupost municipal en el mandat 2023-27; i una segona en suport a la Comunitat LTGBIQ+ i la seua integració a l’Estat Palestí. La primera va ser aprovada per unanimitat i la segona amb els vots a favor de Xàtiva Unida, PSPV-PSOE i Partit Popular, i amb l’abstenció de VOX.