La jornada, organitzada junt amb Unión de Mutuas, ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha comptat amb una taula redona amb associacions i entitats locals

La Casa de Cultura va acollir ahir dimarts una jornada al voltant de la presentació de la campanya per treballar de forma segura i saludable, organitzada per l’Ajuntament de Xàtiva i per la Unión de Mutuas, i destinada als treballadors i treballadores municipals.

Segons va manifestar l’alcalde, Roger Cerdà, en la inauguració de la jornada, «jornades com aquesta són necessàries per a millorar la seguretat laboral, i d’aquesta manera les prestacions que realitzem per als nostres veïns i veïnes»

Per la seua part, la regidora de Règim Interior i Personal, Xelo Angulo, va presentar la campanya Treballa de forma segura i saludable 2023, on va explicar que «des de l’Ajuntament volem promoure la salut entre els nostres treballadors i treballadores, fet que hem compartit amb el Comité de Seguretat i Salut Laboral, perquè no ens val amb els cursos que es fan. La salut és molt més i la salut emocional i física redunda en la qualitat a l’hora de desenvolupar la tasca en els vostres llocs de treball». Angulo va incidir en el fet que «és molt important conèixer aquests plans per minimitzar els riscos laborals».

Seguidament, va ser el torn de Javier Murcia, tècnic de prevenció d’Unión de Mutuas, qui va dur a terme una ponència al voltant dels punts crítics de la gestió de la prevenció de riscos laborals i recursos humans, amb plans per a garantir una sostenibilitat en el treball.

La jornada va finalitzar amb una taula redona d’experiències moderada pel regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, i en la qual van participar Conxa Martínez, d’ADEXA, Patricia Hernán i Antonio Peñalver, de Xacex, Ricardo Medina, d’Ahoxa i Pepe Castells, de Divina Aurora.