Marcos Sanchis: “Demanem que els xiquets puguen eixir fins a les 21.00 hores per evitar la calor”

El Partit Popular de Xàtiva ha demanat per escrit a l’alcalde que trasllade a la Conselleria la necessitat de modificar l’horari d’eixida dels menors de catorze anys. Cal recordar que en la Fase 1 en la que es troba el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, les franges horàries d’eixides es mantenen i les restriccions d’un kilòmetre per als passejos amb xiquets també.

L’últim cap de setmana Xàtiva va aplegar als 27 graus. Per això, la franja horària de 12 a 19 hores fa prou difícil les eixides amb els més menuts.

La normativa publicada en el BOE el passat dissabte 9 de maig dona l’opció a les CCAA per a modificar les franges horàries per finalitzar fins 2 hores després, entre altres coses.

Segons ha manifestat Marcos Sanchis “hem traslladat a la Conselleria de Sanitat a través de l’Alcalde la necessitat d’adaptar els horaris d’eixida dels xiquets fins a les 21.00 h; tot el món sap que Xàtiva és una de les poblacions més caloroses i hem de buscar uns horaris que ens asseguren una eixida saludable amb els xiquets; és una petició coherent que ens han fet aplegar pares i mares”. “Entre les 12 h i les 19.00 h són les franges horàries en les quals més calor fa a la ciutat, per això pensem que la Conselleria escometrà aquests canvis perquè són de sentit comú”.

Així mateix, des del grup popular han demanat responsabilitat a tots, perquè “açò no ha finalitzat i encara moren més de 100 persones al dia al nostre país, persones amb nom i cognoms, amb familiars, amb projectes de vida truncats, i com a societat no ho podem oblidar”.