La iniciativa «El arte que conecta», conjunta amb Telefónica, acostarà l’obra de l’Espanyoleto entre el 9 de setembre i el 5 d’octubre

El Museu del Prado de Madrid va presentar ahir al matí, conjuntament amb Telefònica, la iniciativa «El arte que conecta» amb motiu del centenari de la companyia telefònica, i amb la qual es cediran obres dels grans mestres de la pintura espanyola i europea a museus repartits per tota Espanya per tal de connectar a les persones amb la cultura. 

Un dels 18 museus que rebran alguna d’aquestes obres serà el Museu de Belles Arts de Xàtiva, el qual comptarà entre el 9 de setembre i el 5 d’octubre de 2024 amb l’obra «Magdalena penitente» de Josep de Ribera «l’Espanyoleto», un dels xativins més reconeguts i un dels pintors barrocs més importants de la història. 

Xàtiva es converteix, d’aquesta manera, en un pol d’atracció cultural compartint aquesta iniciativa amb museus d’altres localitats de l’estat espanyol, les quals, comptaran amb obres d’altres mestres de la pintura com ara Velázquez, Goya, El Greco, Rubens, Anton van Dyck, Zurbarán o Murillo. Escoltem al regidor de cultura de Xàtiva, Alfred Boluda, qui ha valorat així aquesta cessió: