La inauguració tindrà lloc hui a les 19.30h i la mostra compta amb més d’una vintena d’obres amb temàtica dedicada a la música

Hui dimecres, a les 19:30 hores, tindrà lloc al Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança la inauguració de la mostra amb motiu del XV aniversari de l’Exposició Antològica del pintor xativí Juan Francés que va acollir la Casa de Cultura de Xàtiva, primer, i el MuVIM posteriorment. 

La motivació d’aquesta exposició resideix en què es compleixen quinze anys de l’homenatge i concessió de la medalla d’or de la ciutat, a la qual va seguir aquesta exposició antològica a Xàtiva i a València. Des d’aquell moment es va començar a gestar la catalogació dels seus dibuixos i de la seua pintura, amb una obra que adquireix una dimensió que va més enllà del seu valor artístic, convertint-se en patrimoni de la seua estimada ciutat. 

En aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 3 de març, es podrà veure part de l’obra dels «Músics», de gran format, creada al seu taller. Més d’una vintena d’obres dedicades a la música i els seus intèrprets. 

Segons explica el comissari de l’exposició, Octavi Ballester, «No podem prescindir de parlar de la varietat de tons o de l’escala cromàtica que ofereix cadascun dels llenços de Juan Francés sense interferir en l’esfera musical. Indiferentment, a l’estil musical representat, Juan sempre va voler, a través de l’art, donar a conéixer una obra nova, dedicada al que ell va denominar com a noble art». 

També trobem alguna obra de pintura negra, en la rebel·lió de l’artista contra la tan gastada llum mediterrània, una llum blanca en excés que mai el va convéncer.