El regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez explica les noves condicions i la nova configuració

Demà, dimarts 5 d’octubre, el mercat ambulant de Xàtiva tornarà al seu espai tradicional: la Plaça del Mercat i els carrers adjacents. El retorn es produeix després d’un any i mig de la seua aturada a causa de la pandèmia, que va obligar a habilitar un espai a l’Avinguda de Selgas per a complir amb els límits d’espai i aforament.

El regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Xàtiva Ricardo Martínez va mantindre una reunió amb les associacions Xàcex, Adexa, Ahoxa, Gent del Mercat i el col·lectiu signant de la petició de tornada a aquest espai per tal d’informar-los del canvi, i està previst que es reunisca també amb l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME). Aquest retorn es pot produir ara i no abans perquè fins aquest passat dimarts la normativa autonòmica no permetia el tornada amb totes les garanties per a les condicions que ofereixen els carrers del mercat.

Martínez va explicar la nova configuració i les noves condicions i va insistir en que “s’ha realitzat una modificació de la distribució per permetre la convivència de mercaders, hostalers i comerciants tots en un mateix espai”.