La reunió ha tingut lloc de forma presencial a l’Hospital de Xàtiva i també de forma telemàtica de manera simultània

Ahir es va reunir el jurat avaluador de la primera edició del concurs d’idees innovadores Jo Innove per a professionals del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO). En la reunió es van avaluar tots els aspectes i àrees en què s’inclouen els dotze projectes presentats per professionals del departament.

La reunió va tenir lloc de forma presencial a l’Hospital de Xàtiva i també de forma telemàtica de manera simultània. En aquesta van participar María José Mora, responsable de la Unitat d’Investigació i innovació del DSXO, Antoni Merelles, degà de la Facultat d’Infermeria de la UV, Rafael Pla, president del clúster empresarial INNOVALL, Javier Burgos, director general d’Investigació, María Prada Cap de la Unitat d’Innovació del FISABIO, Margarita Llaudes, Gerent del DSXO, Ricardo García Carreró, director metge d’Atenció Primària, María Angeles López, presidenta de la Comissió d’Investigació del DSXO, María José Molina, subdirectora econòmica del DSXO, Pepa Montell, subdirectora d’enfermería del DSXO i en representació dels dos ajuntaments amb major població del departament sanitari els alcaldes d’Ontinyent Jorge Rodriguez i de Xàtiva Roger Cerdà. El Jurat va comptar amb la visita de la Project Manager d’Innovació de Direcció de Qualitat i Processos d’Innovació de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona Victòria Valls que representa a una entitat que també té en marxa des de fa anys iniciatives innovadores com aquesta entre professionals sanitaris i que ha obert la presentació explicant l’experiència en eixe centre hospitalari.

El concurs d’idees innovadores Jo Innove per a la innovació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent té com a objectiu promoure la cultura de la innovació entre els professionals i aconseguir projectes innovadors fomentant la innovació a través de la concessió d’uns premis que reconeguen i atorguen visibilitat a les experiències, bones pràctiques i les idees i projectes que tenen els professionals de la institució sanitària en diverses activitats, disciplines i funcions.

Segons s’ha informat des d’aquest Jurat, “l’avaluació es fa tenint en compte exclusivament el valor innovador, l’impacte de la viabilitat i factibilitat i la novetat respecte d’allò que ja hi ha”

La concessió d’aquests premis es regeix per criteris de selecció de finalistes i guanyadors, el contingut i altres condicions en règim de concurrència competitiva, de conformitat amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

El premi a la millor proposta comptarà d’una ajuda econòmica d’acompanyament tècnic i financer de 2000 euros per a la posada en marxa del projecte innovador, idea que haurà d’emportar-se avant durant aquest mateix any 2021. Unit a aquesta ajuda al projecte, l’organització ha establit un estímul extra per al guanyador o grup guanyador d’una visita a l’Institut d’Investigació Smart-UCI i Servici de Robòtica de l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona, institució en l’experiència innovadora del qual s’ha basat aquest concurs.

Els projectes guanyadors es donaran a conéixer d’ací a poc temps després de presentar els tres projectes finalistes valorats.