El motiu del retorn és l’aniversari de la troballa de la peça

Els companys de Comarcal CV van publicar ahir al seu diari digital una extensa notícia que parla d’un fet històric: La peça original de temps dels ibers romandrà a la Casa de la Cultura de Moixent fins al pròxim 17 de juliol.

El Guerrer ha tornat a Moixent de la mà de la Diputació i la seua exposició sobre la repercussió social d’una de les icones del patrimoni valencià. La peça original de temps dels ibers, trobada en 1931 en la Bastida de les Alcusses, torna al municipi de la Costera 16 anys després de la seua última visita, amb motiu del 75 aniversari de la troballa.

El saló d’actes de la Casa de la Cultura de Moixent acull des d’ahir dimarts la mostra ‘Arqueologia d’una icona. El Guerrer de Moixent en el temps’, organitzada pel Museu de Prehistòria i l’Oficina Tècnica de Restauració del Patrimoni de la Diputació. La peça original de bronze del segle IV aC romandrà a Moixent fins al 17 de juliol, moment en el qual tornarà a València i serà reemplaçada per una rèplica del Guerrer que protagonitzarà l’exposició fins al 25 de setembre.

L’horari de visita és de dimarts a dissabte, entre les 18.30 i les 21.00 hores, amb accés gratuït i la possibilitat de concertar un recorregut guiat amb personal del Museu de Prehistòria els divendres i dissabtes, prèvia reserva en el telèfon 690.11.50.83. Segons va declarar en l’obertura de la mostra l’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, “Per al municipi és un orgull rebre de nou al Guerrer, que porta el nom del nostre municipi per tot el món”.

El comissari de la mostra i director del projecte arqueològic de la Bastida, Jaime Vives-Ferrándiz, ha explicat que el viatge en el temps al costat del Guerrer de Moixent es completa amb quatre mòduls interactius pensats per a alumnes de Primària, ESO i Batxillerat i públic familiar.

La mostra està composta per més de 40 peces, i inclou materials arqueològics, documents i objectes contemporanis particulars, i compta amb un reforç audiovisual per a un format interactiu.

La xicoteta peça de bronze fos, de poc més de set centímetres d’altura, és l’epicentre d’una mostra que commemora els 90 anys de la seua troballa en la Bastida de les Alcusses, quan Vicente Espí va desenterrar la bellíssima escultura del segle IV abans de Crist durant les excavacions del Servei d’Investigació Prehistòrica de la Diputació.