L’Ajuntament de Xàtiva col·labora amb la jornada d’aquest dissabte tal de carregar al contenidor tot el material que es destinarà a Síria

L’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà aquest dissabte amb el Grup «Calcetines Marrones» (exalumnes del col·legi Dominiques de Xàtiva) en el trasllat del material recollit per a l’enviament urgent d’ajuda a les persones afectades pel terratrémol de Síria i Turquia. 

Des d’aquest grup han anat recollint durant les darreres setmanes productes i aliments, els quals es carregaran aquest dissabte en un contenidor que arribarà expressament a la zona afectada, i per això des del grup se sol·licita ajuda ciutadana per poder traslladar els productes a través d’una cadena humana des del lloc on es troben emmagatzemats, l’edifici Perelló, al carrer Montcada, fins al camió que previsiblement es col·locarà a la Plaça Sant Francesc. 

Per a l’acció es compta amb la col·laboració de l’associació Bombers Pel Món, i també han mostrat el seu suport associacions locals com ara els grups escoltes Cohinoor i Jamboree, Gent de la Consolació, el Centre Excursionista de Xàtiva o alguns centres educatius. La concentració del dissabte tindrà lloc a les 9 hores, ja que el trasllat s’iniciarà a les 9:30 hores, i està previst que s’allargue durant tot el matí, i per això es comptarà amb amenització musical i un aperitiu per a les persones participants, aportat per part de l’Ajuntament de Xàtiva. 

Demà divendres és l’últim dia per donar material per a les persones afectades pel terratrémol, i fins al moment s’han aportat productes com mantes, edredons i llençols; productes d’alimentació en llaunes, que no siga porc, material escolar o productes d’higiene bàsica. Des de l’organització han puntualitzat que hi ha una manca especialment de productes d’higiene bucal com raspalls i pasta de dents. També es poden aportar donacions anònimes per tal de poder costejar el transport dels materials. 

El contenidor s’enviarà a València, des d’on viatjarà cap al port de Mersin (Turquia) per a arribar posteriorment als campaments de refugiats ubicats a Síria. La recollida està coordinada amb l’Associació de suport al Poble Sirià, organització no governamental amb més d’una dècada d’història, la qual compta amb voluntaris, estudiants i professionals de l’acció humanitària.