Unes visites teatralitzades permetran descobrir les parts del teatre més curioses que no se solen veure o xafar

L’Ajuntament de Xàtiva continua amb les activitats per commemorar el 20 aniversari del Gran Teatre de Xàtiva, i aquest divendres tindrà lloc una doble sessió amb visites teatralitzades al llarg de la instal·lació.

La cita, que porta per nom “Assatjant el Tenorio”, és gratuïta però cal reservar plaça a través de la web del Gran Teatre, tant per a la sessió de les 20:30 com per a la de les 22 hores, amb una durada aproximada d’una hora.

El nom de l’actuació respon a que en Espanya existia la tradició de representar cap al 31 d’octubre, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, la famosa obra de José Zorrilla “Don Juan Tenorio”. Des del Gran Teatre es pretén recuperar la tradició, que coincideix amb els actors principals de la companyia preparant-se i assajant per a l’estrena de l’obra.

El format serà el de visita guiada per tal de conèixer l’espai del Gran Teatre al complet, no sols les parts que veu el públic sinó també aquelles més interessants i curioses que per norma general el públic no veu o no xafa: els camerinos, l’escenari, la cabina dels tècnics i inclús el fossat o les parts superiors de les barreres i teló. Tot interactuant amb els actors i actrius protagonistes.

Presentació del llibre

Prèviament, aquest dijous 28 d’octubre, se celebrarà a les 20 hores al propi Gran Teatre la presentació del llibre commemoratiu del seu XX aniversari, coordinat per Agustí Garzó i dissenyat per Alfredo Pardo, i que compta amb diversos articles, imatges, cartells i fullets que repassen la intensa trajectòria d’aquesta important instal·lació cultural al llarg d’aquestes dues dècades.

Els dies 28 i 29 tindran lloc visites guiades dirigides als escolars de Xàtiva, mentre que el proper 5 de novembre s’inaugurarà una exposició al hall del Gran Teatre i se celebrarà la gala-espectacle per commemorar la fita, que serà una producció pròpia.