Fernando Simón assegura que el Ministeri de Sanitat farà una avaluació dels riscos

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, va afirmar ahir que no es descarta la possibilitat que puga entrar públic als estadis de futbol en la FASE 3 del desconfinament, però va assenyalar que dependrà de l’evolució de l’epidèmia en totes les comunitats autònomes.

Simón va parlar sobre esta opció després de reunir-se telemàticament amb la presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i amb els alguns futbolistes destacats de Primera Divisió com Gerard Piqué (FC Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid CF), Asier Illarramendi (Real Sociedad) i Koke Resurrección (Club Atlético de Madrid).

Aquestes declaracions conviden a l’esperança també al futbol modest, ja que en un primer moment es va comunicar que no podria haver-hi públic als estadis fins a 2021. Bé siga en la FASE 3 com en la “nova normalitat” l’assistència de públic amb limitació d’aforament als esdeveniments esportius podria significar una bona empenta econòmica per als clubs més modestos, que veien molt complicada la gestió de la nova temporada amb absència d’espectadors.