El contracte té un valor estimat de 19.468.477,6 euros, i un termini d’execució de 24 mesos

El Consell de Ministres, en la seua reunió d’ahir dimarts, va autoritzar el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a licitar, a través d’Adif Alta Velocitat, el contracte d’obres per a l’execució de la nova electrificació de la via en el tram Xàtiva – La Encina que travessa la comarca de la Costera.

El contracte té un valor estimat de 19.468.477,6 euros, i un termini d’execució de 24 mesos. Es tracta d’una actuació destacada, tant per a la configuració del Nou Accés Ferroviari d’Alta Velocitat Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia, com per al desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Els treballs comprenen la modificació de la catenària actual de 3 kV en corrent continu, amb la finalitat d’adaptar-la al canvi a una alimentació de 25 kV en corrent altern. El tram inclòs en l’actuació, de 45 km en via doble, discorre entre Xàtiva i la connexió amb la Línia d’Alta Velocitat Albacete-Alacant en els enllaços de la Encina i el Nus de la Teja. Aquest tram forma part de la futura línia d’alta velocitat que connectarà València i Alacant.

Les actuacions projectades no impliquen cap modificació del traçat ferroviari, sinó l’adaptació de la línia aèria de contacte per a garantir la correcta explotació ferroviària del tram i la seua connexió amb els trajectes col·laterals amb la mateixa tensió de 25 KV. En aquest sentit, la línia aèria de contacte del tram Xàtiva-Nus de la Encina connectarà amb les ja instal·lades en el tram Torrent-Xàtiva i en el tram Albacete-Alacant.