La Fira es desenvoluparà durant els dies 18 i 19 de maig

L’Ajuntament del Genovés, amb la participació del teixit associatiu i empresarial del poble, ha organitzat les activitats de la quinzena edició de la Fira Tradicional de Sant Pasqual, amb la finalitat de mostrar a tots els visitants el patrimoni cultural local i els productes i tradicions del municipi. 

Durant el cap de setmana de fira, es podrà trobar una mostra d’oficis antics, artesania, gastronomia local i comarcal, productes de proximitat, activitats de Pilota Valenciana, la solidaritat d’un poble, tallers infantils, actuacions musicals i animació al carrer. 

Dissabte 18, a les 8 hores, aventura natural al Genovés. Es tracta d’una ruta senderista amb eixida des de la Font de Sant Pasqual amb un recorregut 10 km. Les inscripcions es fan en turismecosteracanal@gmail.com. Des de les 9 fins a les 11 h, Trobada femenina de raspall organitzada pel Club de Pilota i la Federació de Pilota Valenciana al Carrer Mestre Hernández. A les 11 h, obertura de la XV Fira Tradicional de Sant Pasqual a càrrec del grup de Batucada Rytmus. A les 12 h, Taller de percussió-batucada a càrrec de Rytmus Xàtiva. A les 17.30 h, Mostra i taller de forja. A la vesprada, a les 18 h, Projecció audiovisual de “La Font de Sant Pasqual en la pintura” a càrrec de l’Associació Cultural 9 d’Octubre al saló de plens de l’Ajuntament. A les 19 h, Visita guiada gratuïta al Museu de la Pilota i taller infantil a càrrec de l’Associació de Moros i Cristians. A les 19.30 h, tast de productes valencians gurmet a càrrec de Sabors de València, amb l’actuació musical del grup BlackOut. 

Diumenge 19, des de les 9 h Trobada d’Escoles de Pilota en categories querubí i prebenjamí organitzada pel Club de Pilota Valenciana i la Federació de Pilota Valenciana al carrer Mestre Hernández. A partir de les 9.30 h, Mostra de motos antigues en el recinte de la fira. A les 11.00 h, partida de professionals organitzada per la Comparsa Almogàvers, desafiament mitgers contra rests amb Tonet IV i Raul Sanchis contra Marrahi i Salelles II, al trinquet municipal. A les 11.30 h, taller d’elaboració de ciris de cera d’abella, a càrrec d’Apícola Bataller Ferri a la zona de tallers de la Fira. A les 11.30 h, tast de productes valencians gurmet a càrrec de Sabor de València. A les 12.30 h, Concert del grup de rock infantil Nanets Band Rock a l’escenari de la fira i a les 13 h, visita guiada gratuïta al Museu de la Pilota. A la vesprada a les 17.30 h exhibició i partida de raspall de les Festeres de Sant Pasqual del 2024 que formen part de l’Escola de Pilota. En acabar, partida de pilota amb jugadors de la categoria autonòmica de raspall al carrer Mestre Hernández. A les 18.30 h, contacontes del Senyor Tomaca amb l’espectacle “De pirates”. A les 19.30 h, tallers infantils a la zona de tallers de la Fira. A les 20 h, dansà popular a càrrec del Grup de Danses de l’Associació 9 d’Octubre del Genovés acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters “La Socarrà”, i a les 21 h, cloenda de la XV edició de la Fira Tradicional de Sant Pasqual.