La finalitat d’aquest projecte és apropar als municipis de la província de València d’Agullent, Benifaió, Bocairent, Favara, Llutxent, la Llosa de Ranes, Sagunt i Xàtiva la cultura de pau, finalitat de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de València han presentat al Centre Cultural La Beneficència la tercera edició del projecte d’educació per al desenvolupament “València per la Pau”, el qual està format per diferents activitats de sensibilització i didàctiques basades en la cultura de pau i la no- violència. L’objectiu d’aquest projecte és apropar els objectius de desenvolupament sostenible de la Pau, Justícia i Institucions Sòlides a la població de diferents municipis de la província de València, com Agullent, Benifaió, Bocairent, Favara, Llutxent, la Llosa de Ranes, Sagunt i Xàtiva. 

Les activitats que es realitzaran en el marc d’aquest projecte es divideixen en aquelles dirigides a la població general dels municipis participants i una jornada formativa dirigida a persones docents, així com a personal polític de les entitats locals sòcies del Fons. 

Pel que fa a les activitats municipals, aquestes són una campanya de sensibilització dirigida al públic en general a través del documental d’investigació “Els Fils del Tauler” del Col·lectiu Mirades, el qual parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics, seguit d’un espai per a la reflexió amb un cinefòrum que comptarà amb la participació de protagonistes del documental i del públic assistent, així com l’acolliment de l’exposició “El Fil de la Por”, mitjançant la qual es crea un espai de divulgació sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea. 

Pel que respecta al taller didàctic “Esborrem les armes; escrivim la pau” que es desenvoluparà als centres educatius de les diverses localitats, estarà format per dues sessions: la realització del cinefòrum a partir del documental “Els Fils del Tauler” i una visita guiada a l’exposició “El Fil de la Por”. Aquest taller té com a finalitat explicar les situacions de violència armada arreu del món i la responsabilitat dels països europeus en l’èxode massiu de persones refugiades que tracten d’arribar a Europa. 

Finalment, la jornada formativa, que es realitzarà el 18, 19 i 20 d’octubre a Xàtiva amb la col·laboració del CEFIRE d’aquesta ciutat, i anomenada “Ciutadania per la pau. La cultura de pau com a element transversal en l’educació”.