La finalitat és acostar a Barxeta, Corbera, Enguera, Picassent, la Pobla de Vallbona i Quatretonda la Cultura de la Pau

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de València, i al voltant del Dia Mundial de la Persona Refugiada, han presentat la segona edició el projecte d’educació per al desenvolupament “València per la Pau”. Aquest està format per diferents activitats didàctiques i de sensibilització basades en la Cultura de la Pau i la No-Violència, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 a la població de diferents municipis de Barxeta, Corbera, Énguera, Picassent, la Pobla de Vallbona i Quatretonda. Es pretés conscienciar al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans. 

Les activitats que es realitzaran en el marc d’aquest projecte  són: una campanya de sensibilització dirigida al públic en general a través del documental d’investigació “Els Fils del Tauler”, el qual parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics; un espai per a la reflexió amb un cinema-fòrum que comptarà amb la participació de protagonistes del documental i del públic assistent; i tallers dirigits a l’alumnat de batxillerat de diferents centres educatius, amb una primera sessió on s’explicaran les situacions de violència armada arreu del món i la responsabilitat dels països europeus en l’èxode massiu de persones refugiades que tracten d’arribar a Europa, i amb una segona sessió on es visualitzarà el documental “Els Fils del Tauler” i es faran activitats al voltant del mateix.

Com a novetat, aquesta segona edició de “València per la Pau” comptarà amb l’exposició itinerant “El Fil de la Por” la qual vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea. La finalitat de l’exposició és crear consciència a la ciutadania per posar fi a aquest tipus de violència i reflexionar sobre alternatives basades en la Cultura de la Pau i en la defensa de Drets Humans. A més, el projecte “València per la Pau” incrementa aquesta edició a dos les jornades formatives respecte a l’any anterior, les quals sota el títol “ODS16: Ciutadania per la pau. Educació en i per al conflicte” pretendran que representants polítics, tècnics i tècniques municipals, personal docent, alumnat universitari i la ciutadania en general agafe una visió general sobre l’ODS 16 com a persones intermediàries per a aconseguir un món més just i sostenible.