El Ahora vòlei Xàtiva femení va guanyar a Las Palmas per 2-3 al Hidramar Gran Canària

El Familycash Xàtiva voleibol masculí va obtindre la victòria per 3 – 0 (25-20/25-23/25-18) contra el CVS Tren de Sóller de Mallorca, en partit disputat dissabte passat en el Pavelló de Voleibol de Xàtiva. La punxada de la setmana anterior a Roquetes calia oblidar-lo ràpid i els de Daniel Mata i Claudio Fantin van eixir a guanyar des del principi, encara que es van trobar amb un equip balear que també volia puntuar, però els de Xàtiva van aconseguir una victòria molt treballava en la jornada dènou de la superliga2.

S’avançaven els de Sóller en el primer set per 2-7 en una arrancada excepcional. El temps mort dels de Xàtiva va obtindre els fruits desitjats i van retallar diferències (9-11). Els de Xàtiva s’avançaven per 17-14 prenent el control del joc. Els visitants no van tindre més remei que arriscar, cometent nombrosos errors no forçats que van portar el parcial al 25-20. En la segona manga, molt semblant a l’anterior en els seus inicis, els de Sóller van prendre la iniciativa (4-8), però serien de nou els de Xàtiva, els qui amb paciència van recuperar el marcador (12-12). Els xativins van ser molt eficaços fins al final i van dominar el joc, encara que els de Soller van posar molta pressió en els moments finals, amb bones jugades d’atac (25-23). En el tercer i definitiu set, en la seua primera meitat va estar molt igualada (12-12), fins que els de Xàtiva van tornar a prendre el comandament. Els dos temps morts del tècnic mallorquí no van servir per a frenar el joc dels de Xàtiva, que van guanyar còmodament el set i el partit.

El Ahora vòlei Xàtiva femení va obtindre una gran victòria en el Centre Insular d’Esports per 2-3 enfront del Hidramar Gran Canària (10-25/25-19/19-25/25-19/10-15) en partit disputat dissabte passat a Las Palmas. 

Ni el canvi horari del partit, a les 21.00 hora canària, per unificació d’horaris en la lliga Iberdrola, ni el llarg viatge, perquè van haver de volar el mateix dissabte des de Madrid, van aconseguir alterar esportivament a les de Xàtiva, que van ser capaces de véncer el seu cansament acumulat i guanyar un duro partit a cinc sets. Una victòria de prestigi de l’equip xativí, amb tres victòries en les últimes quatre jornades disputades. 

El partit va arrancar amb un domini clar del Ahora vòlei Xàtiva, que van imposar el seu bon joc combinat per a adjudicar-se amb claredat el primer set per 10-25. Les grancanaries aconseguien reposar-se del colp i es recolzaven en la inspiració de Alexia Peña i Violeta Sena per a retornar el colp en el segon round (25-19), col·locant la igualada en el partit. Una vegada més, Xàtiva es retrobava amb el seu millor joc per a tornar a prendre el comandament del xoc imposant la seua llei en el tercer (19-25), amb un gran joc combinat que els va permetre de nou avançar-se en el partit. Les grancanaries van retornar el resultat en el quart set, malgrat que les de Xàtiva van aconseguir retallar diferència (11-9). Les locals van tindre una major regularitat i van aconseguir guanyar a l’habitació (25-19), per a jugar-se la victòria final en la mort sobtada. L’experiència de les de Xàtiva s’imposava en el cinqué i definitiu assalt, malgrat que les locals van començar amb un cert avantatge (9-6), no obstant això, des d’eixe moment les xativines van estar molt encertades en atac i bloqueig, la qual cosa les porte a guanyar amb claredat el partit, en un final emocionant per un 10-15.