El Ahora Vòlei Xàtiva femení va aconseguir puntuar en un partit molt lluitat, encara que va cedir per 2-3 contra el quart classificat CV Benidorm

El Ahora Vòlei Xàtiva femení aconsegueix puntuar davant el poderós Holacv.es Benidorm malgrat cedir per 2 – 3 (25-22/19-25/25-16/23-25/4-15). Un partit que les xativines van arribar a tindre controlat fins al final del quart set, corresponent a la jornada 21 de la superliga2, que es va disputar dissabte passat en el pavelló municipal de voleibol, amb una molt bona assistència de públic en les graderies.

Grandíssim partit de tots dos conjunts que van delectar a l’afició xativina, amb domini altern. Les de Quique Mateu i Pablo Tatay jugaven contra l’habitació classificada i van lluitar fora mida, van jugar sense complexos, sabent tenien enfronte a un gran equip, al qual només se li podia guanyar treballant al cent per cent. El Benidorm va començar fort avançant-se lleugerament en el marcador, però les de Xàtiva van replicar, i des del 20-20 van treballar a preu fet per a superar al rival guanyant el primer set per 25-22. En la segona mànega la igualtat va presidir fins al 11-11, les visitants van posar una marxa més, i amb un gran joc van aconseguir un avantatge de 13-17, la qual cosa els va permetre arriscar fins al final.

En el tercer set les de Xàtiva van eixir a la pista per totes i van aconseguir un avantatge de 11-7, que es va ampliar posteriorment al 16-10, destacant la gran actuació en bloqueig d’Andrea Martínez Vela. Les de Benidorm no van poder reaccionar perquè les de Xàtiva van dominar fins al final per 25-16, tornant-se a avançar per 2 sets a 1. El quart set va ser la clau del partit, va començar molt igualat, fruit del que hi havia en joc, les de Xàtiva van treballar a preu fet en atac i bloqueig i van estar molt prop del triomf, encarrilant la situació quan es van situar amb el favorable 13-9 en el marcador. Les de Xàtiva van continuar creixent fins al 20-15, però el Benidorm no s’anava a rendir i treballant bé en servei i atac van anar reduint diferències fins a empatar (20-20), aprofitant els errors i els nervis de les locals, que veien amb desesperació com les visitants els feien un parcial de 0-5. El partit s’igualava i en un final emocionant les xativines van cedir per un ajustat 23-25. Una maçada que van acusar en el cinqué set, dominat de principi a fi pel Benidorm, que es va alçar amb la victòria per 2-3.

El Familycash Xàtiva cedeix amb honors contra l’imbatible líder Interscap Asisa Tarragona per 1-3 (17-25, 25-21,17-25,13-25), en partit corresponent a la jornada 21 de la superliga2 masculina. Els de Daniel Mata i Claudio Fantin van eixir sense complexos a batre’s contra el líder, un conjunt molt superior a tots els altres. En el primer set els catalans van saber generar un gran avantatge des del principi (1-7) que posteriorment van saber gestionar molt bé malgrat la gran lluita de l’equip de Xàtiva (17-25). En la segona mànega el Tarragona començaven molt segurs (3-6), però els de Xàtiva no es van conformar i van treballar molt bé en recepció i servei per a intentar complicar al rival. Fruit de l’actuació van aconseguir l’empat (11-11) forçant la màquina i obligant a arriscar al Tarragona. Els de Xàtiva esperonats pel públic es van posar per davant 21-19 amb un gran joc, que van reiterar en un bon final de set, per a empatar el partit (25-21).

El tercer set va ser clau, perquè la igualtat no es va desfer fins a ben entrat el joc. Amb el 12-12 en el marcador els de Xàtiva continuaven lluitant i el Tarragona s’estava emprant molt a fons. A partir d’eixe moment els catalans van aconseguir un avantatge de 14-16. Els tècnics de Xàtiva van intentar frenar la ratxa del Tarragona consumint els dos temps morts en breu espai de temps (14-19), però resultava molt complicat parar als visitants, que finalment van anar apoderant-se del marcador (17-25). El quart i últim set va ser el més favorable per als tarraconenses, els de Xàtiva ho van intentar de totes les maneres possibles però el treball en bloqueig i en atac dels visitants resultava imparable, no per això els de Xàtiva deixarien de lluitar fins al final (13-25).

Resultats de les categories de base

El Familycash Juvenil masculí de la primera divisió autonòmica es queda a les portes de la Final Autonòmica en quedar fora per un mínim coeficient. Tres dels quatre equips es van confirmar, CV Mediterrani de Castelló, SD Petrer i CV València. Quedava la lluita per la quarta plaça, els de Xàtiva van obtindre un punt en el partit del divendres i el diumenge van guanyar els tres punts contra el cuer. Així les coses, després dels altres resultats, en la classificació final el CV Benidorm i els de Xàtiva van quedar empatats a punts. La normativa general per a aquests casos acudeix al nombre de victòries de tots dos conjunts, no obstant això, tots dos equips, tant el Benidorm com Xàtiva, tenien el mateix nombre de victòries. Calia acudir a les calculadores per a realitzar la divisió entre els sets guanyats i els sets perduts de cada equip, resultant finalment el millor coeficient per al Benidorm. Els de Xàtiva no estaran en la final autonòmica per unes poques dècimes. El sènior masculí de la primera divisió autonòmica guanyava a Paterna per 0-3, bon resultat per a continuar aspirant a lluitar entre els millors de la classificació. Una jornada que va resultar molt densa i abundant amb ni més ni menys que 24 partits disputats.