El Ahora vòlei Xàtiva femení cedeix en la seua pista contra Universitat d’Alacant per 2-3 en un partit que tenien controlat

Fotografia: Mario Gascón (CV Lleida)

Partidàs de superliga2 masculina. El Familycash Xàtiva guanya en la pista del Rodi Balafia de Lleida per 2-3 (15-25, 25-22, 25-21, 27-29, 10-15) en partit corresponent a la jornada 20 de la superliga2. El conjunt Lleidatà va poder acariciar la victòria en el quart set davant la seua afició, que va abarrotar el pavelló municipal Juanjo Arpa amb més de 450 persones, però el tercer classificat, el FamilyCash Xàtiva VB, va estar més contundent en els moments decisius, aconseguint una victòria de gran valor. Els de Daniel Mata i Claudio Fantin van guanyar amb bastant comoditat el primer set. Van replicar els catalans en la segona pispa en la que van haver de lluitar i remuntar un marcador en contra de 20-22, per a guanyar finalment per 25-23 en un gran final. Un tercer set controlat pel Lleida li donava la volta al partit, amb un equip local esperonat pel públic, i els de Xàtiva que van tindre una menor profunditat atacant. Els catalans s’estaven jugant el descens, per això la victòria era capital, i així ho van intentar a l’habitació set, lluitant fora mida, va ser la clau del partit. Els de Xàtiva, van demostrar la seua qualitat i de pas van apurar les seues opcions a la segona plaça, remuntant un 23-20 en contra, primer forçant l’empat 24-24 i després superant tres boles de set en contra, per a acabar guanyant per 27-29 en un final molt emocionant. El cinqué set va ser controlat pels de Xàtiva de principi a fi, van ser capaces d’administrar un avantatge de dos o tres punts i van acabar emportant-se el partit per 2-3. Els xativins aconsegueixen reduir diferències amb el segon classificat CV Eivissa (49 punts) que queda a sis punts del Xàtiva. El líder Interscap Asisa Tarragona contínua més líder amb 53 punts i tenen assegurada matemàticament la lligueta d’ascens a la lliga professional de voleibol.

El Ahora vòlei Xàtiva femení aconseguia puntuar a casa contra l’Universitat d’Alacant malgrat la incomprensible derrota per 2-3 (25-18, 25-27, 25-19, 23-25, 13-15), en partit corresponent a la jornada 20 de la superliga2. Les de Xàtiva no van ser capaces de guanyar malgrat tindre el partit molt controlat, demostrant una vegada més que, encara que la Universitat d’Alacant fora el cuer, no hi ha enemics xicotets. Precisament aquests partits solen ser molt perillosos per la falta de tensió del qual se sap guanyador per la diferència en la classificació. Les de Xàtiva van controlar totalment el primer set, no van passar dificultats, amb un joc efectiu. En la segona mànega les xativines van comptar amb un avantatge permanent durant bona part del set, les visitants no van deixar de lluitar en cap moment, malgrat realitzar gran quantitat d’errors no forçats. Les de Xàtiva no van saber administrar l’avantatge de diversos punts i van deixar que les alacantines empataren 24-24, en un final de set descontrolat que van acabar emportant-se les visitants. Les de Xàtiva van aprendre la lliçó en el tercer set, que van tornar a dominar per 25-19 posant-se de nou per davant en el partit. En el quart set va haver-hi una baixada d’intensitat de les de Xàtiva, que va ser aprofitat per les visitants per a col·locar-se per davant. Les de Xàtiva van jugar a contra corrent i no van ser capaces de remuntar, les alacantines aconseguien forçar el tie-break. El cinqué set semblava controlat per les xativines que van ser per davant, pràcticament fins al final, però del 11-8 a favor es va passar al 12-12 i una successió d’errors de les de Xàtiva van llastrar el resultat final, que acabe sent favorable a les alacantines.

Bons resultats en les categories de base.

Destacar que ja són dos els equips equips classificats per a disputar Finals autonòmiques de màxim nivell. L’equip de primera divisió cadet femenina Xàtiva voleibol verd que guanyava a Sedaví per 0-3 dissabte passat, segellava el seu passe a la Final Autonòmica cadet femenina, mancant disputar un solo partit contra el CV Gandia per a tancar la lliga. El Dental Carralero Xàtiva de la primera divisió infantil femenina també tindrà plaça en la Final Autonòmica de màxim nivell de la categoria, en obtindre un punt en la seua vista a Elx dissabte passat, mancant tres jornades per a finalitzar la lliga regular.

El Familycash Juvenil masculí de la primera divisió autonòmica lluitara per la Final Autonòmica mancant dues jornades, després de la derrota contra el segon classificat CV Mediterrani. Ara els queden dos cartutxos, contra el líder SD Petrer i contra el cuer Stella Maris. El pròxim cap de setmana serà decisiu. El sènior masculí de la primera divisió autonòmica guanyava al líder Salesians Elx per 3-0 i es manté en la lluita pels llocs de cap de la classificació.