El Ahora vòlei Xàtiva femení cedeix contra el Guia de Las Palmas de Gran Canaria en un partit molt lluitat

Partidas de superliga2 masculina. El Familycash Xàtiva va guanyar en la pista del FC Barcelona per 1-3. Els de Daniel Mata i Claudio Fantin van aconseguir una victòria molt treballada en la jornada dotze de la lliga regular, i primera de la segona volta, en partit disputat diumenge passat en el pavelló La Salle de Barcelona, i mantenen la tercera posició en la taula classificatòria.

Encara que tots dos conjunts van notar la falta de ritme de competició per l’aturada nadalenca i la disputa de la Copa, els catalans van entrar amb una mica més de ritme en el primer set i van prendre la iniciativa pràcticament des del principi, mostrant una regularitat destacable (11-6). Van reaccionar els de Xàtiva retallant diferències, però de nou els del FC Barcelona van demostrar una major contundència en atac, que els xativins no van poder frenar ni en bloqueig, ni en defensa (25-19). En la segona manga canviava el panorama, els de Xàtiva van començar a trobar el seu joc, encertant en atac i bloqueig (8-12). Van forçar el segon temps mort de l’entrenador local: Fredison Mosquera, amb el parcial favorable de 9-17, fent pràcticament inassolible la reacció dels catalans. En el tercer set, els de Xàtiva van marcar la diferència des del principi, treballant bé en servei i atac (5-10), un avantatge que els va permetre jugar molt còmodes i arriscant. Els locals van haver de jugar a contra corrent, la qual cosa els porte a cometre nombrosos errors no forçats (18-25). La mateixa tònica en el quart i últim set, els locals van forçar la màquina, arriscant fora mida, van cometre alguns errors no forçats. Els de Xàtiva van anar prenent un avantatge significatiu en el marcador, cosa que no desanime als jugadors locals, que van seguir van lluitar fora mida, estrenyent el marcador fins al final (20-25). Al final els xativins es porten els tres punts per a Xàtiva.

Escoltem a Borja Reyes capità de l’equip:

La pròxima jornada a Xàtiva enfront del segon classificat CV EIVISSA, dissabte a les 19.15 hores, s’espera un gran partit.

El Ahora vòlei Xàtiva femení no aconseguia puntuar a casa contra el Guia de Las Palmas de Gran Canàries i van acabar cedint per 1-3 amb parcials ajustats (19-25/27-29/25-21/22-25). Les de Quique Mateu i Pablo Tatay van lluitar fora mida en el partit de la jornada dotze i primer de la segona volta contra les organitzadores de la Copa Princesa 2023 i tercer classificat, en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol. Els falte la sort i es va notar la falta de ritme de competició per l’aturada nadalenca i de la Copa. Destacar també les absències per lesió de Laura Navarro, Laura Mascarell i Vesy Gueorguieva.

En el primer set les canàries no van donar opcions pràcticament a l’equip de Xàtiva, que no aconseguia agafar-li el ritme al partit i van cometre un elevat numere d’errors no forçats que van incrementar la distància en contra en el marcador. En el segon set, va canviar lleugerament l’escenari, però les de Xàtiva jugaven a ratxes (10-10). Destacar un final de set molt emocionant, les de Xàtiva aconseguien empatar 24-24 en una sèrie de magnifiques jugades, i fins i tot van disposar d’una primera bola de set, però els va faltar una mica de sort, el contrari que van tindre les locals amb l’última pilota que quan semblava que s’estavellava el servei en la banda de la xarxa, acabe passant, desconcertant a la defensa de Xàtiva (27-29). De poder empatar el partit a posar-se amb un 0-2 en contra va ser una maçada per a les de Xàtiva, que no obstant això es van recuperar anímicament en el tercer set amb el suport del públic. Van començar dominant les canàries que van arriscar fora mida, al comandament de Diop Cisse, però les de Xàtiva en un esforç colossal, van aconseguir empatar (20-20). Amb eixa dinàmica positiva van entrar en el final de set i van guanyar per 25-21, demostrant la capacitat de lluita que té l’equip de Xàtiva enfront de les adversitats. De nou en el quart set van prendre la iniciativa les canàries, però les de Xàtiva van ser capaces de retallar diferències (22-24), no obstant això, no van poder forçar el desempat en un final emocionant. Destacar el debut en la superliga2 de Mara Alcocel Perez, jugadora de la pedrera xativina amb 14 anys, en el qual es demostra una vegada més la forta aposta per la pedrera que es realitza des del club.

Escoltem a Quique Mateu entrenador de l’equip:

La pròxima jornada viatgen a Madrid, dissabte a les 19.30 hores, en l’Estadi Vallehermoso de Madrid, enfront del Madrid Chamberí.

Bons resultats en les categories de base, en una jornada que es van disputar setze partits.

Cal destacar la victòria del Xàtiva voleibol Cadet femení de la primera divisió per 3-2 davant el Sant Joan d’Alacant en un partit molt emocionant, així com la victòria del Dental Carralero Infantil Femení de la primera divisió que guanyava a València i lidera la classificació del grup autonòmic. Tots dos conjunts lluiten per una plaça en les finals autonòmiques de màxim nivell.

L’equip Familycash Xàtiva Juvenil Masculí no va poder aconseguir la victòria enfront del líder SD Petrer i van cedir per 3-1 malgrat jugar un bon partit. Un equip que busca també una plaça en la Final Autonòmica. El mateix que el Xàtiva sènior masculí de primera divisió que va guanyar de manera clara al CV Ontinyent per 3-0. Destacar la victòria del Xàtiva voleibol de la primera divisió juvenil femenina que van aconseguir guanyar per 3-0 a l’el Real de Gandia. Bons resultats per als equips juvenils de Xàtiva de la segona divisió autonòmica, que van guanyar el Xàtiva voleibol blau al Gandia, mentre que el Xàtiva voleibol roig a l’Alzira.