Les xativines cauen en la final davant el Voley Grau de Castelló

El CV Voley Grau de Castelló van revalidar el títol de la Copa Comunitat Valenciana de voleibol en véncer en la gran final al Familycash Xàtiva voleibol per 3-0 (25-20, 25-23, 25-18), en un partit que es va disputar dissabte passat a la ciutat esportiva de La Nucia. 

Cal destacar que les de Xàtiva no van trobar el ritme de joc necessari per a poder fer front al gran potencial de les castellonenques. En el primer set les de Castelló, amb un excel·lent servei, van dificultar la recepció del Xàtiva, que no va poder construir un atac amb garanties. A poc a poc, les de la Plana van anar adquirint un avantatge en el marcador que els va permetre jugar còmodament. Canviava el panorama en el segon set, les xativines més concentrades, semblava que havien sigut capaces de llevar-se de damunt els nervis i començaven a jugar més còmodament, sobretot treballant molt bé en el servei. L’avantatge de 10-13 obria una finestra d’esperança que no van poder conservar, en part també perquè el Voley Grau recuperava el seu potencial, aconseguint empatar i donar-li la volta al marcador. Al final un ajustat 25-23 per a les de Castelló que les col·locava en immillorable posició per a guanyar la final. Les de Castelló es van mantenir fermes en el tercer set (12-9), però les de Xàtiva van lluitar fora mida i no es van rendir en cap moment del partit (20-18), encara que les de Castelló van ser superiors en el tram final i van guanyar el partit merescudament (25-18).

L’entrenador de l’equip xativí, Larry Creus, comentava al final del partit que “ha sigut un mes intens de treball amb l’equip femení, les xiques han lluitat i ho han deixat tot en el camp, s’han canviat dinàmiques i mentalitat, i per a nosaltres va ser un premi estar ací. Per a la immensa majoria de les jugadores era la seua primera final, algunes es van veure una mica superades per l’espectacle, van aflorar els nervis, i el ben cert és que cal tindre experiència en finals per a poder-les disputar amb majors garanties. La clau és jugar més finals en pròximes edicions per a estar més preparats per a aquesta mena de partits. Cal continuar treballant.”

Van jugar pel Xàtiva: Maia Tomas, María Casanova, Melany Richardi, Cristina Briggs, Andrea Martínez, Laura Navarro, Vesy Gueorguieva, Isabel Rivero, Alicia Machín, Alicia Álvarez, Laura Mascarell, Flor Tortarolo, Taina Ferrer i Nerea González.