Tornada a la competició agredolça dels equips de la superliga2 amb la victòria de l’equip mascuí y la derrota del femení

El Familycash Xàtiva masculí va obtindre una decisiva victòria per 3-1 enfront del Mediterrani de Castelló (25-20/23-25/25-21/25-21). Ja comentàvem en la prèvia que tots dos conjunts tornaven a la pista després de l’aturada nadalenca i de la interrupció de la lliga regular amb motiu de la celebració de la Copa Príncep.

Xativins i castellonencs, rivals directes en la meitat de la taula, els separava un punt de diferència favorable als castellonencs, la trobada del passat dissabte resultava clau per a aconseguir un cert avantatge entre contendents. El Familycash Xàtiva VB va continuar mostrant el seu bon rendiment i continua creixent en la classificació. Els d’Hernán Pesci i Claudio Fantin van superar amb solvència al Mediterrani Castelló. Una trobada molt igualada, disputat fins al final.

Un igualadíssim primer set que va ser la tònica del partit (16-16) en el qual cap de tots dos conjunts donaria el seu braç a torçar. Continus intercanvis d’atacs i bones defenses. Només en el tram final els de Xàtiva van aconseguir tres punts de diferència (23-20), avantatge que resultaria decisiva per a véncer en la primera mànega.

Un segon set que va resultar favorable al CV Mediterrani en els moments finals, els de Xàtiva van lluitar fora mida però no van ser capaços de mantindre l’avantatge (16-14) i es van veure superats pel bon joc dels visitants (17-20). El Mediterrani va saber administrar l’avantatge, encara que els de Xàtiva van lluitar fora mida (23-24), però al final els de Castelló van posar el partit en taules.

Un tercer set que va ser bastant decisiu en el resultat final, els de Xàtiva, molt actius i efectius en atac i amb bones defenses van aconseguir un avantatge de 14-9. Els visitants no volien anar-se de buit i van posar tota la carn a la graella, aconseguint acostar-se en el marcador (21-19) i forçant el temps mort xativí. Els de Xàtiva ja no van tornar a fallar, i amb tres atacs directes i un bloqueig tancaven el tercer set.

El quart set va ser el més favorable, als de Xàtiva, que van aconseguir mantindre una distància en el marcador (15-11) que van saber administrar fins al final, guanyant amb autoritat, encara que el Mediterrani no va donar en cap moment el partit per perdut.

El Familycash Xàtiva femení, no van aconseguir puntuar i van cedir per 0-3 davant el Mall Construccions AVG Almeria (21-25/15-25/19-25). Les de Larry Creus i José Manuel Martí van alternar moments de molt bon joc amb alts i baixos que van ser ben aprofitats pel AVG Almería, del qual ja comentàvem en la prèvia que era un rival dur, de la part alta de la classificació, i que les de Xàtiva havien d’estar al cent vint per cent per a poder-les superar, després del bon sabor de boca que havia portat la ultima victòria de l’any.

El AVG Almería està dirigit per l’exinternacional espanyol Cosme Prenafeta i el Xàtiva per Larry Creus, dos vells amics i rivals, tots dos jugadors referències i llegendes del voleibol mundial, es van trobar de nou en el pavelló municipal de voleibol xativí.

Respecte al partit, en el primer set el joc va romandre bastant igualat, es van avançar les andaluses per 8-11, però van reaccionar les de Xàtiva que van aconseguir posar-se per davant 18-17 amb un joc viu i bones defenses. Tres atacs seguits de les d’Almeria van portar el marcador al 18-20, avantatge que van aconseguir mantindre fins al final (21-25).

El segon set va ser de domini del AVG, les de Xàtiva no es van trobar gens còmodes en la pista, mentre que les andaluses van ser molt mes efectives. La major contundència atacant de l’Almeria al costat de la diferència que van aconseguir mantindre en el marcador, va ser decisiu per a emportar-se amb claredat per 15-25 la segona mànega.

Es van fer canvis en l’equip de Xàtiva en el tercer set, buscant contrarestar l’efectivitat de les visitants. Les de Xàtiva es van avançar per 7-4, provocant el temps mort de l’Almería, les xativines es trobaven més còmodes i van aconseguir recuperar la frescor del seu joc. Les visitants van haver d’arriscar i a poc a poc van anar retallant distàncies, obligant amb 11-9, a demanar temps mort als entrenadors xativins per a poder parar de nou la ratxa andalusa. Les de Xàtiva van seguir per davant lluitant fora mida (16-14) però els va faltar continuïtat en el seu joc. Van arriscar les andaluses, que van aconseguir de nou prendre la davantera 16-17 forçant el segon temps mort del Xàtiva. No obstant això, l’avantatge va continuar augmentant i finalment les de Xàtiva van perdre per 19-25.