Solament tres departaments de la Comunitat presenten una incidència acumulada i contagiositat a nivells de “nova normalitat”

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO) és un dels tres departaments de la Comunitat que presenten una incidència acumulada i contagiositat a nivells de “nova normalitat”. En tota la Comunitat Valenciana, només Xàtiva-Ontinyent, Alcoi i Sagunt han aconseguit aquest nivell zero. L’últim informe notifica tan sols un brot actiu d’origen social i una incidència baixa, per davall del 17 que s’associa també a un baix índex d’hospitalització per Covid-19.

El nombre de brots actius notificats en el departament de salut ha caigut des de la setmana passada tenint actualment només un brot dels 128 que registrava la Comunitat Valenciana a principi de setmana. La incidència acumulada en data del passat dilluns és de 16,99 el que situa al Departament en el tercer amb menor incidència acumulada en catorze dies. Quant a la contagiositat del virus, el risc de transmissibilitat és ara a Xàtiva-Ontinyent del 0,65%, inferior a la mitjana de la Comunitat Valenciana que se situa en 0,99%.

Des del passat dia 7 d’abril, el nivell d’alerta que informen els serveis d’epidemiologia en el departament ha baixat d’alerta 1 a nivell 0, l’anomenada “nova normalitat”. En el referent la gravetat dels casos o taxa d’hospitalització i l’increment de diagnòstics, les dades del departament continuen estables però no augmenten.

Per poblacions, les dades registrades en data del dia 14 d’abril mostren que només una localitat (amb poca població) es troba en nivell molt alt d’incidència i només tres poblacions tenen risc taronja o alt. La majoria de poblacions del departament han reduït la seua incidència fins a arribar a zero. Només 12 poblacions tenen algun grau d’incidència acumulada (IA) en els darrers catorze dies, dades que permeten al Departament presentar una IA de 18,62 punts per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Hospitalització

L’hospitalització per COVID-19 fluctua en l’últim mes entre 5 i 8 persones ingressades sent en data de passat divendres de 8, de les quals 3 estan en UCI. Aquesta dada contrasta amb els registrats a mitjan gener on es donava xifres diàries d’ingressats per Covid-19 que superaven els 130.