Es pretén promoure la generació d’idees innovadores i fer realitat projectes que generen valor en la sanitat pública

La Unitat d’Innovació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO) ha organitzat un concurs d’idees innovadores per a fomentar i posar en marxa les propostes dels seus professionals que milloren la qualitat assistencial, la seguretat de pacients i professionals i la sostenibilitat. Aquesta iniciativa, en format concurs, és pionera dins de les institucions sanitàries de la Comunitat Valenciana i pretén reforçar el paper de la I+D+I dins de les organitzacions assistencials de la Sanitat Pública potenciant els seus professionals que són la principal font del coneixement.

A aquest concurs d’idees pot accedir qualsevol empleat del departament de qualsevol de les seues categories professionals. L’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa és animar a la generació d’idees innovadores que, amb posterioritat, puguen convertir-se en realitat aprofitant la xarxa de col·laboració publicoprivada que ja té en funcionament la plataforma ESSALUD i en la que ja treballen en comú empreses i Sanitat en el desenvolupament d’un bon nombre de projectes i idees.

Idees innovadores

Les idees innovadores que es poden presentar s’agrupen en quatre àmbits o categories: La sostenibilitat econòmica/energètica, la satisfacció de pacients i professionals, la seguretat de pacients i professionals i la COVID-19.

Les idees seran valorades per un jurat compost per un responsable de la Fundació FISABIO, un representant de la Conselleria de Sanitat, facultatius, alcaldes dels dos municipis més poblats del departament, un degà universitari, un enginyer, una representant de la comissió d’investigació i la gerència del departament.

La Unitat d’Innovació

La Unitat d’innovació que organitza aquest concurs, porta treballant en el foment d’idees i la seua conversió en realitat des de 2019 i ja compta amb diversos projectes en desenrotllament. Un exemple d’això són les màscares innovadores que desenrotlla un equip d’infermeria de l’hospital d’Ontinyent, o l’App per a usar bé els equips de protecció facial o els EPI reciclables que van en la mateixa línia que el procés de desinfecció de màscares per a la seua reutilització. Projectes que ja es troben en avançat estat de desenrotllament i posada en marxa.

El concurs porta per nom JO INNOVE, i compta amb un espai web propi amb tota la informació i accessibilitat des de www.joinnove.fisabio.es

JO INNOVE ofereix com a premi per a la idea guanyadora, una visita a l’Hospital Vall d’Hebron a Barcelona per a conéixer les seues instal·lacions i debatre amb els professionals que lideren la investigació en el dit centre sanitari. El viatge s’organitzarà per a cap de setmana i per a un grup màxim de fins a quatre persones.