Des del departament de salut es demana incloure la branca sanitària que la Universitat de València imparteix a Ontinyent al projecte

En el marc del conveni firmat recentment entre la fundació FISABIO i l’associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) per a fomentar la generació de projectes d’innovació entre sector sanitari i empreses valencianes, l’oficina de gestió de projectes d’innovació i investigació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO) i la gerència del departament ha mantingut en el matí de hui una reunió amb aquest col·lectiu empresarial i FISABIO. Allí s’ha establit les línies generals d’actuació que permeten iniciar com més prompte millor aquesta cooperació.

Des del Departament de salut, s’ha demanat incloure la branca sanitària que la Universitat de València imparteix a Ontinyent, per què comptar amb el potencial que tenen les universitats en el camp de la innovació i investigació és una gran oportunitat.

Tant FISABIO com la resta de participants han coincidit en la importància de tindre en compte les universitats, així com la rellevància de la territorialitat i la proximitat de les empreses tèxtils a les organitzacions sanitàries a l’hora d’obtenir idees innovadores i projectes amb futur.

La subdirectora econòmica del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent María José Molina ha destacat l’evolució de les empreses del tèxtil durant la pandèmia, que s’han adaptat a les necessitats. Molina ha realçat el clúster empresarial sanitari que ja fabrica productes per a la sanitat, sent la majoria d’aquestes empreses, ubicades en l’àrea d’Ontinyent.

La gerent Margarita Llaudes ha fet insistència en la importància de convertir aquestes reunions en el germen d’una cooperació real entre les necessitats de la sanitat i el seu teixit empresarial més pròxim i ha destacat la importància que té aquesta iniciativa per al territori. Llaudes ha recordat també que la iniciativa, que compta des del principi amb el suport de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i de FISABIO, va tindre els seus primers passos en el Departament Xàtiva-Ontinyent amb la creació de la plataforma ESSALUD.

La reunió de tipus virtual ha conclòs marcant una agenda de treball per a nous contactes amb empreses en què s’establirà un calendari de jornades i tallers amb presencialitat per a començar a treballar les possibilitats de projectes d’innovació conjunts entre Sanitat pública i sector empresarial tèxtil.