La pandèmia recent dificultava aquestes operacions que comporten una gran mobilització de recursos humans i tècnics 

El metge intensivista Antonio Viñuales, responsable de la coordinació de trasplantaments del departament, ha destacat la importància de mantenir el nombre de donacions i espera que es veja incrementat enguany amb la incorporació de les donacions anomenades “en asistòlia” que fins ara no es consideraven. 

El departament de salut Xàtiva Ontinyent ha realitzat quatre donacions d’òrgans anuals durant el període 2021-2022 xifres que s’aproximen a les de prepandèmia i que figuren dins de la mitjana que se situa en almenys 1 donant a l’any per departament de salut. 

Xtradio ha tingut accés a una entrevista amb el doctor Antonio Viñuales, de la que hem fet un resum, i que explica quina és la situació pel que fa a les donacions i la seua evolució en els últims anys. Paga la pena escoltar eixe resum: 

La pandèmia recent dificultava aquestes operacions que comporten una gran mobilització de recursos humans i tècnics com ara mobilització d’equips mèdics en helicòpters, equips medicalitzats, disponibilitat d’equips quirúrgics i quiròfans que treballen en temps rècord. Amb la millora de la pressió assistencial als hospitals per la COVID des d’aquesta coordinació de trasplantaments del departament s’augura un temps amb millors xifres de donacions.