El faller de Sant Feliu i treballador municipal del Gran Teatre, Pasqual Gil, “Socarrat d’honor” 2022

Dissabte passat la Junta Local Fallera de Xàtiva va lliurar la “Insígnia d’Or” al Departament de Salut Xàtiva Ontinyent, una distinció que atorga anualment el president de la Junta. A l’acte va acudir, en representació dels professionals del departament de salut, la directora d’infermeria Marisa Beltrán i la Gerent Margarita Llaudes.

El president de la Junta Local Fallera de Xàtiva, Jesús Gonzàlez justificava els motius de la distinció afirmant que, amb aquesta, s’ha volgut reconéixer la tasca desenvolupada durant una pandèmia que “va detenir tota activitat i que a falleres i fallers ens va deixar en portes de les nostres festes”.

González va manifestar que “gràcies a aquests professionals hui podem realitzar actes com aquest, podem veure la llum al final del túnel, abraçar als nostres familiars i amics i baixar als casals fallers” posant especial èmfasi en el fet que “ells s’han enfrontat de cara a la covid-19, realitzant torns de treball esgotadors i inacabables, mantenint el mínim contacte amb els seus fills i persones més estimades, vestits entre guants, mascaretes i epis, que a qualsevol li haguera llevat les ganes de treballar. Però ells havien de continuar, salvant les vides de moltes persones. Per la seua lluita, arriscant fins i tot les seues vides, atorguem aquest guardó a metges i metgesses, infermeres i infermers, personal zelador, auxiliar, no sanitari, d’administració, de neteja i manteniment i a tantes altres persones que són la nostra Sanitat Pública”.

La Gerent del Departament, Margarita Llaudes va intervenir per a agrair, amb paraules emocionades, el reconeixement de falleres i fallers de Xàtiva. A més a més va afegir que, “Encara que estem una mica cansats com vostés, els dic, en nom de tots els professionals sanitaris i no sanitaris, que seguirem avant i continuarem estant ací”.

Segons informen des del departament de salut, la gerent ha enviat un correu electrònic adreçat a tot el personal on se’ls informava personalment d’aquest agraïment de la Junta Local Fallera.

Per altra banda, l’acte del canvi de bandes celebrat dissabte passat al Gran Teatre de Xàtiva va servir també per al lliurament de la màxima distinció de les falles de Xàtiva: El “socarrat d’honor”, que atorga la Junta Local i l’Assemblea de presidents de les comissions xativines. El guardonat enguany ha sigut el faller de la comissió de S. Feliu i treballador municipal del Gran Teatre, Pasqual Gil, per la seua dedicació, professionalitat i col·laboració permanent amb el col·lectiu faller.