El Comité de Bioètica pretén fer arribar aquestes dues conferències inicials a altres poblacions del Departament de Salut 

El Comité de Bioètica del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat dues conferències, una a Xàtiva i una altra a Ontinyent, per a donar a conéixer a la població la Llei d’Eutanàsia en vigor des de 2021. La Llei regula el dret que correspon a tota persona que complisca les condicions exigides per a sol·licitar i rebre l’ajuda necessària per a morir, el procediment que ha de seguir-se i les garanties que han d’observar-se. Així mateix, determina els deures del personal sanitari que atenga aqueixes persones, definint el seu marc d’actuació, i regulant també, les obligacions de les administracions i institucions concernides per a assegurar el correcte exercici del dret. 

L’any passat el Departament va organitzar una formació sobre aquesta Llei dirigida als professionals sanitaris del Departament tant d’atenció primària com d’especialitzada. Ara, el Departament inicia una sèrie de xarrades, dirigides a la població en general, per a abordar i explicar tot sobre l’accés als drets que proveeix aquesta Llei i resoldre qualsevol dubte respecte de la seua aplicació. 

Sota el títol “El dret a triar”, la conferència serà impartida per Pablo Flors, metge de la Unitat d’Hospital a domicili del Departament i de la Unitat de Cures Pal·liatives així com membre del comité de bioètica. 

La primera d’aquestes xarrades tindrà lloc a la Casa de Cultura de Xàtiva el pròxim dia 21 de març a les 18 h i ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva. La segona conferència està prevista per al dia 26 d’abril a les 18.30 h, a Ontinyent amb la col·laboració de la Fundació Caixa Ontinyent, en la Sala d’actes de la qual se celebrarà. Escoltem el doctor Pablo Flors, Metge de la Unitat de cures pal·liatives de l’Hospital de Xàtiva: 

El Comité de Bioètica pretén fer arribar aquestes dues conferències inicials a altres poblacions del Departament de Salut.