Facultatius de salut mental ofereixen la seva observació i previsió de futur de les patologies mentals

La Unitat d’I+D+I del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent afavorida per la fundació FISABIO i finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació, ha organitzat una Jornada per a promoure la generació d’idees innovadores de tecnologia per a la salut mental.

La iniciativa s’ofereix als professionals de la sanitat pública així com a empreses del sector tecnològic, interessats a conéixer els desenvolupaments actuals en aquestes matèries i les possibilitats de dur a terme idees innovadores per a la salut mental i està patrocinada per l’Agència Valenciana de la Innovació.

L’esdeveniment innovador porta per títol: “Tecnologia i Salut Mental” i se celebrarà demà dimarts a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. A la Jornada pot accedir-se bé de manera presencial o mitjançant connexió a la seua emissió en streaming, modalitat que pot sol·licitar-se en realitzar la pre-inscripció. Tota la informació està disponible en l’àrea professional de la web del Departament.

En la Jornada es presentarà el projecte “Salut Innovadora i integradora per a les persones” per part de les agents d’innovació María José Mora de FISABIO i Alicia Olcina del clúster empresarial INNOVALL, es comptarà amb la participació de nombroses experiències tecnològiques aplicables a la millora de la salut mental o a la prevenció de patologies mentals, i es donarà conéixer l’experiència del grup de recerca “Calite” de la Universitat Miguel Hernandez d’Elx, en l’aplicació de la realitat virtual per a cuidadors de pacients dependents.

També participarà el Servei d’Informàtica del Departament Xàtiva-Ontinyent per a explicar quina resposta tecnològica poden oferir aquests serveis als professionals que volen innovar.

Des de l’Institut Tecnològic de producte infantil i d’Oci es presentarà el treball realitzat per a aconseguir pal·liar la solitud en persones majors a través de la utilització i aplicació de les noves tecnologies.

En la segona part de la Jornada dos psiquiatres del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Vicent Tordera i Josep Vilar, explicaran l’evolució de les afeccions emocionals en les persones després de les pitjors etapes de la pandèmia, realitzant una identificació de les patologies amb major incidència i una previsió de futur de la salut mental i emocional de la població.

Després de les intervencions hi haurà un debat i un espai de networking obert als participants en manera presencial.