Els centres de primària d’Albaida, Canals, Xella i Castelló compten ja amb plaça pròpia de Treballador o treballadora social

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent finalitza l’any amb un destacat increment de plantilla. Les 1.167 places d’atenció especialitzada i les 504 de professionals d’atenció primària s’han incrementat en un total de 241 noves places estructurals, entre atenció primària, hospitalària, salut mental i salut pública, que amplien la plantilla estable del departament. A aquest increment estructural cal afegir les contractacions per a atendre programes o situacions especials quan es dona la necessitat. 

En Atenció Primària s’ha incrementat 92 noves places estructurals, a l’hospital d’Ontinyent han sigut 26 i en el de Xàtiva 108 que juntament amb les 11 noves places per a Salut Mental i 3 per a Salut Pública evidencien l’aposta de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per l’increment de recursos humans en el Departament Xàtiva-Ontinyent. 

Quant a les especialitats mèdiques que han vist incrementar la seua plantilla destaquen els metges d’urgències hospitalàries amb nou places més. En Oncologia s’amplia en dues el nombre d’especialistes i s’ha creat una plaça més d’Atenció domiciliària, Al·lergologia, Anatomia Patològica, Cardiologia, Endocrinologia, Farmàcia, Hematologia, Rehabilitació, Medicina Intensiva, Medicina Interna, Microbiologia, Nefrologia, Neurologia i Reumatologia. 

De les 92 noves places creades en els centres d’atenció primària, 12 són metges de família, 20 són places d’infermeria, 18 auxiliars administratius, 25 zeladors, 8 tècnics de cures auxiliars d’infermeria, 5 fisioterapeutes i 4 de treball social. Amb aquest increment cinc punts d’atenció continuada han pogut obrir les portes en horari de 24 h ininterrompudament en comptar amb plantilla necessària de personal zelador. E tracta dels centres d’urgències d’atenció primària de Bocairent, Xella, Llutxent, Moixent i Navarrés. 

A més els centres de primària d’Albaida, Canals, Xella i Castelló compten ja amb plaça pròpia de Treballador o treballadora social per a donar resposta a la demanda cada vegada més elevada d’aquest servei en atenció primària. 

La Unitat de Salut Mental del Departament Xàtiva-Ontinyent també ha experimentat un increment de plantilla estructural amb dos psiquiatres, 6 psicòlegs clínics, una plaça de treball social i una d’infermeria especialitzada en salut mental, a més d’una nova plaça de terapeuta ocupacional, en un total d’11 noves places. 

En la direcció de salut pública s’han creat tres noves places estructurals: una plaça de farmacèutic, una d’infermeria i una de treball social, totes elles ja cobertes i en actiu. 

Amb aquest increment d’especialitats mèdiques el Departament de Salut Xàtiva- Ontinyent ha pogut obrir noves consultes a fi de reduir les demores i donant estabilitat laboral a nombroses places els professionals de les quals treballaven com a contractats temporals. En Atenció Primària destaca la incorporació de zeladors en cinc centres d’atenció continuada que ara permetrà obertura les 24 hores i, a més, quatre centres de salut incorporen una plaça de treball social que millora l’atenció a la ciutadania en aquest camp i evita desplaçaments a altres centres.