Les xiques del CV Xàtiva van ocupar el lloc 26 al final del campionat

Sis dies intensos els que han viscut les jugadores i el cos tècnic de Xativa en el Campionat d’Espanya 2023 Infantil Femení que s’ha disputat a Lugo (Galícia). L’expedició xativina va partir dimarts passat 16 de maig, tornant el diumenge 21 de maig. Destacar l’excel·lent organització del CV EMEVE de Lugo i de la Real Federació Espanyola, en el qual han participat els trenta-dos millors equips d’Espanya que han buscat alçar el ceptre nacional, que finalment s’ha emportat el VP Madrid, que en una gran final van véncer per 3-2 al CVP de Sevilla. Per a les de Xàtiva, l’experiència i l’aprenentatge ha sigut inoblidable, encara que els resultats hagen sigut discrets, la posició vint-i-sis, no fa justícia al joc realitzat, i a més tampoc va acompanyar la sort en els aparellaments. 

El format del Campionat d’Espanya impedeix fallar, perquè en les fases de grups és necessari quedar entre els dos primers classificats. Enquadrades en un complicat Grup G, van tindre com a rivals al CV Algar de Cartagena, CV Oleiros de Galícia i Real Grup Covadonga d’Astúries. Finalment, el Algar Cartagena han quedat cinquenes en la classificació final, mentre que el Covadonga han sigut sisenes classificades, la qual cosa ens pot donar una idea del nivell del grup G. Xàtiva voleibol va realitzar la part més difícil, com va ser guanyar a un dels favorits: CV Algar de Cartagena en el primer partit per 3-1 (14-25/25-18/25-22/25-21). Les de Xàtiva van ser de menys a més, tancant amb victòria una trobada brillant que va fer deslligar l’eufòria en l’expedició xativina. No obstant això, la clau va estar en el partit contra el RG Covadonga el dijous 18 al matí, les de Xativa van cedir per 3-1 (25-20/25-13/19-25/25-21), encara que van estar prop de forçar el cinqué set, en aconseguir empatar 17-17 en el quart set, però les asturianes van ser més regulars en els punts decisius. Encara quedava una oportunitat més per a poder jugar pels primers llocs (de l’1 al 16) en la segona ronda. Es tractava en la vesprada del dijous de l’enfrontament contra el CV Oleiros, si guanyaven les de Xativa encara podien ser segones. No obstant això, els nervis, i la falta de sort en el tercer i quart set, els va fer perdre contra les gallegues per 1-3 (17-25/18-25/27-25/23-25). Domini altern, en els dos primers sets, i dues finals d’infart, sobretot en el tercer, i també en el quart set, que apartava a les de Xativa del grup cabecero. Una autentica danya, perquè les xiques de Xativa havien fet el més difícil i es trobaven en un bon moment de joc.

En quedar fora dels dos primers de grup, es jugaria pels llocs 17 al 32. Calia traure forces per a continuar enfrontant-se a bons equips. El divendres 19 al matí es van enfrontar al EDM Cartes de Cantàbria, cedint les de Xàtiva per un igualat 3-2 (18-25/25-15/25-17/22-25/15-10). Un partit que tenien controlat les de Xativa, que van dominar el primer set, molts nervis en els dos següents, però van aconseguir forçar el cinqué set, que resulte favorable a les càntabres. A la vesprada es van enfrontar al CV Saragossa. Les de Xativa van recuperar el seu joc i van véncer per 3-0 (25-13/25-19/25-19). El dissabte 20 encara quedaven per jugar-se dos partits importants, amb dos rivals d’entitat. Al matí de van enfrontar al Cervantes de Valladolid, en un partit molt igualat que van aconseguir tirar avant les de Xativa amb un gran esforç. Es van avançar per 0-2 les de Valladolid, mentre que les de Xativa van ressorgir guanyant els dos sets següents. Amb aqueixa dinàmica van guanyar les xativines el cinqué set per 15-19. El plat fort i el comiat seria el dissabte a la vesprada, va voler l’atzar que hagueren d’enfrontar-se els dos representants valencians. El CV Gandia i el Xativa. Partidazo i bon sabor de boca entre dos vells coneguts, amb domini altern i bones jugades, encara que finalment el Gandia guanyava en el cinqué set.

Les jugadores del Dental Carralero Xativa que conformen la plantilla són: Mara Alcocel Pérez, Alejandra Bolinches Arnau, Aisa Chafer Tomás, Adriana López Más, Sara Martínez Caballero, Gloria Martínez Climent, Iratxe Ortega Soro, Carmen Pérez Lledó, Martina Valor Gozalves i Llija Burgui Chipier. El cos tècnic està format per Rafael Mora Ribera, Quique Mateu Borox, Borja Reyes Giménez. Com a delegada: Maia Tomas Belda i fisioterapeuta: Vesy Gueorguieva. 

Comença la temporada de voleibol de platja.

Dissabte que ve 27 de maig es disputarà la primera prova sub15 del Campionat autonòmic organitzat per la Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana a la platja de ponent de Benidorm. Participaran quatre equips de Xativa, dos femenins i dos masculins.