El campionat ncional es disputarà a Lugo del 16 al 21 de maig

En l’històric pavelló municipal de voleibol de Xàtiva es va viure una apassionant Final Autonòmica entre els sis millors equips de la Comunitat Valenciana de la categoria infantil femení preferent de màxim nivell d’Iniciació al Rendiment dels Jocs Esportius. Un ambient excepcional entre totes les aficions que van omplir a vessar la instal·lació durant els dies: dissabte 22 i diumenge 23 d’abril.

Un torneig que va coronar com a Campió al Platges de Benidorm, la medalla de plata per al CV Gandia, i la medalla de bronze per al Xàtiva voleibol. El CV Elx va quedar quart classificat, mentre CV Fabraquer del Campello i el CV Arenas Decor van tancar la classificació.

Els tres medallistes, Benidorm, Gandia i Xàtiva representaran a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya que es disputarà a Lugo (Galícia) del 16 al 21 de maig de 2023.

Brillant balanç del Xàtiva voleibol, que va aconseguir dues victòries, i una derrota molt ajustada, en els tres partits disputats.

El partit, que obria la competició, el dissabte al matí, entre Xàtiva i el Fabraquer del Campello, se saldava amb una gran victòria de les xativines per 3-0 (25-20/25-20/25-15) en un partit igualat, però amb lleuger domini local. Amb aquesta victòria s’aconseguia el passe a les semifinals de manera còmoda.

La primera semifinal enfrontava al Xàtiva amb el Gandia, el dissabte a la vesprada. Un partit que no va defraudar a ningú, molt igualat i amb moments d’infart. Guanyaven les de Gandia per 1-3 (25-16/23-25/16-25/21-25). Colpejaven primer les de Xàtiva en el primer set, jugant amb un avantatge còmode (21-15), que van aconseguir conservar (25-16). Canviava el panorama en el segon set, encara que les de Xàtiva van arrancar de manera immillorable (7-1), les de Gandia van aprofitar les imprecisions i els nervis locals, i s’avançaven (10-11). Van reaccionar les de Xàtiva (18-19), i en final molt emocionant cedien per 23-25, sent la clau del partit. Van dominar les de Gandia en el tercer set, van jugar còmodes en la pista, aconseguint donar-li la volta al partit per 16-25. En el quart set van portar la iniciativa les de Xàtiva (11-6) i tot semblava indicar que serien capaces de forçar el cinqué set. Una extraordinària reacció del Gandia (16-17) aprofitant errors no forçats xativins, canviava de nou el signe del partit, encara que molt igualat fins al final. L’encert en l’atac Gandiense tancava la trobada al seu favor.

El partit del diumenge pel tercer i quart lloc, entre Xàtiva i l’Elx, es va convertir en una final per a tots dos equips, ja que estava en joc una plaça per a la Final del Campionat d’Espanya. Guanyaven les de Xàtiva per 3-0 (25-23/25-16/25-14) en un partit impecable. Un primer set igualat i emocionant fins al final, amb domini altern de tots dos conjunts. La segona manga començava amb un equip il·licità portant la iniciativa i amb ganes de rescabalar-se del primer set (7-11). Reaccionaven les de Xàtiva amb un servei potent i col·locat de Lea Burgui (18-16) que va causar estralls en la defensa il·licitana. No va haver-hi manera de parar a l’equip de Xàtiva, malgrat que les visitants van fer diversos canvis. En el tercer set les xativines van posar la directa i no van donar cap opció al rival, l’atacant Gloria Martínez, va estar imparable, unit a grans defenses i a un joc col·lectiu greixat.

La gran Final enfrontava a dos bons conjunts, tant el Platges de Benidorm com el Gandia van lluitar fins al final, el Benidorm vènia imbatut de les lligues regulars, i van dominar els dos primers sets, però el Gandia va posar un punt d’emoció a la trobada en guanyar amb claredat el tercer set. Un quart set d’infart, Gandia va portar la iniciativa, però finalment Benidorm reaccionava guanyant el partit.

Competició Sènior masculina de segona divisió autonòmica:

Un altre equip del Club Voleibol Xàtiva va aconseguir el passat cap de setmana la classificació per a la Final Fase d’ascens a primera divisió autonòmica sènior masculí. Els de Xàtiva van guanyar en el partit de tornada dels quarts de final per 3-0 al CV Ibi, igual que en el partit d’Anada, amb clar domini en els tres sets. Les quatre places en la fase d’ascens final, que es disputarà els dies 6 i 7 de maig, seran per al CV Xàtiva, CV L’Eliana, CV Paterna-Eliana i CV Salesians d’Elx.