Els actes programats per a la Setmana de Prevenció, que es desenvoluparen del 18 al 27 de novembre

Divendres passat es va presentar la Setmana Europea de Prevenció de Residus en la seu del COR, situada a Xàtiva. En l’acte informatiu van participar Vicent Muñoz, president del Consorci, i el Gerent del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont. 

Els actes programats per a la Setmana de Prevenció, que es desenvoluparen del 18 al 27 de novembre, tenen com a objectiu fomentar a les comarques del COR la conscienciació per a la prevenció de residus, però fent especial èmfasi en el residu tèxtil, eix central enguany per indicació europea. 

Enguany el COR ha rebut el reconeixement de la Fundació ‘Humana’, organització amb la qual ha col·laborat, i que es dedica a la recollida de roba a través de contenidors per a residu tèxtil, amb la finalitat de donar-li una segona vida amb finalitats socials. 

Vicent Muñoz ha subratllat l’important increment en les bonificacions de la taxa del COR que es realitzaran enguany, podent arribar fins als 42 euros d’estalvi per família en un any, per bones pràctiques en matèria de reciclatge en la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils, com la participació en programes de compostatge. 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el Consorci ha arribat a un acord amb el Consorci de Museus i el Centre Cultural Contemporani del Carme, utilitzant per a la campanya d’enguany la imatge que aquest últim ha cedit al COR; una col·laboració que serveix per a visibilitzar l’emergència climàtica a través de l’art. 

El Gerent del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha destacat la unió de forces de tots dos Consorcis, amb l’objectiu comú de conscienciar sobre la problemàtica dels residus.