Les ajudes als ajuntaments augmenten en 150.000€ i augmenta la dotació per educació ambiental per coordinar-se amb mancomunitats i els 93 municipis

El Consorci de Residus V5 COR ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdit que permetrà destinar 300.000 euros més al programa El Meu Compte Ambiental, duplicant la quantitat, que recompensa a la ciutadania més implicada amb descomptes a la seua taxa de residus. Aquestes bonificacions arriben fins als 27 euros de baixada en la taxa: una rebaixa de 12 euros pels qui composten a casa i fins a 15 euros per a la ciutadania que fa ús de l’ecoparc.

El president del COR, Vicent Muñoz, va manifestar després de l’assemblea d’alcaldes celebrada el dimecres passat a Xàtiva que, “el Meu Compte Ambiental va nàixer amb el propòsit de premiar les bones pràctiques de la ciutadania que fa un bon ús de la xarxa d’ecoparcs mòbils i fixes del COR. Amb aquest acord comptarem amb 600.000 € per premiar més rebuts i beneficiar a més famílies”.

Per a fer costat als 93 municipis que conformen el COR, es destinaran 100.000 euros per a accions de sensibilització ambiental locals. També es va aprovar un programa d’ajudes per a establir illes de compostatge locals dotat amb 50.000 €.

Una altra de les novetats aprovades a l’assemblea és la creació d’una aula ambiental, per explicar a tota la ciutadania les accions per planificar, reduir i fomentar les bones pràctiques en matèria de residus. Per a aquest projecte es destinaran 40.000 euros. També es va aprovar la contractació d’un nou educador ambiental, que servirà per a coordinar les accions de mancomunitats i ajuntaments.

Finalment, es va aprovar destinar 100.000 euros per a compensar la diferència del preu de les matèries primeres per al projecte de la futura planta de bioresidus de la Vall d’Aiora, una de les plantes de reciclatge pioneres a Espanya.